Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
18°C

Pihenni és sportolni is lehet az új kerékpáros megállóhelyeken

2023. április 21. 13:25
A Kádártát és Gyulafirátótot összekötő kerékpárút már a kivitelezés utolsó szakaszába érkezett. A kezdeményezés keretében pihenőpontokat is kialakítottak a nagyközönség számára.

A Kádárta-Gyulafirátót kerékpáros nyomvonal az országos kerékpárút-hálózathoz tartozik. A Győrből egészen Veszprémig tartó kerékpárút elvezet a Balaton északi partjáig, és Őriszentpéteren fejeződik be. Az összefüggő nyomvonalnak köszönhetően nagyobb távolságokat is könnyen megtehetnek a kerékpározni vágyók.

Brányi Mária alpolgármester a péntek délelőtti sajtóeseményen elmondta: a beruházás keretében olyan pihenőhelyeket alakítottak ki, melyek a pihenésen túl a testedzésre is lehetőséget adnak, és a kerékpározástól függetlenül is hasznosítani tudják az érdeklődök.

Gyulafirátóton olyan eszközöket telepítettek a fitness parkba, mint például az evezőpad, vagy a derék- és csípőformáló gép, illetve kihelyeztek kerékpártámaszokat és padokat is a területen. A fitness parktól nem messze, egy eltérő felszerelésű pihenőhelyet is kialakítottak, a Győri út mentén, a temető mellett. Itt asztalokat, padokat és ivókutat is elhelyeztek a pihenni vágyó kerékpárosok részére.

Kádártán is zöld környezetben, a játszótér mellett alakították ki a fitness parkot, a rátótihoz hasonló eszközökkel.

A három pihenőpont kialakítására 39 millió forintot fordítottak, melyet teljes egészében a veszprémi önkormányzat biztosított önerőből.

Veszprém-Kádárta fitness park:

Feketeér utca, Csimorka utca Hrsz:8601,8602,860

Veszprém-Gyulafirátót pihenőhelyek:

fitness park - Vizi utca Hrsz:9708

pihenőpont - Buszforduló Hrsz:9546

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Francsics Károly naplóján keresztül idézték meg 1848-at Kádártán Francsics Károly naplóján keresztül idézték meg 1848-at Kádártán Károlyi Ildikó helytörténeti kutató idézte meg a veszprémi borbély szavain keresztül a szabadság első tavaszát. 2024. március 15. 13:03 A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai A forradalmi ifjakra emlékeztek a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai „Egyenlőség, szabadság, testvériség.” Százhetvenhatodik évfordulóját tartjuk a forradalomnak, melyet hazafias érzetű fiatalok robbantottak ki a nemzeti szuverenitásért 1848. március 15-én. A Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai és tanárai az intézmény névadójának szobra előtt emlékeztek meg ezekről a fiatalokról csütörtök délelőtt.   2024. március 14. 14:44 A ,,piros iskola” 45 éve A ,,piros iskola” 45 éve A veszprémi „piros iskola” – vagyis a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola – 45 évének történetét foglalta össze az iskola egykori diákja és jelenlegi tanára, Rybár Olivér egy kötetben, amelyet szerda délelőtt mutattak be az iskola falai között.   2024. március 13. 21:37 Büszkén lobog a Kertváros zászlója Büszkén lobog a Kertváros zászlója 2022-ben civil kezdeményre, az EKF támogatásával készültek el azok a városrészi zászlók, melyek a veszprémi polgárok egyes lakókörzetekhez fűződő identitását erősítik. A lobogók már több rendezvényen is megjelentek, de az egyes városrészekben is ott vannak. Kedden ünnepélyes keretek között vonták fel a Kertváros zászlóját. 2024. március 12. 21:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.