Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy ár olyan párkapcsolatban élni, ahol az ember nem lehet őszinte

2023. április 28. 12:26
Pilát Gábor író, előadó, a párkapcsolattal foglalkozó hazai irodalom egyik szereplője pénteken a Hangvillában tart előadást Kétségeink fogságában címmel.

Pilát karrierje értékesítőként indult, s már a céges világban is olyan összefüggéseket, megoldandó problémákat, rossz sémákat látott, melyek valójában a párkapcsolati működésekben is fellelhetőek. Végül egy személyes levél döbbentette rá: párkapcsolatokkal akar foglalkozni. A levelet egy hölgy ismerőse mutatta meg Pilátnak, melyet egy férfi írt a hölgynek, akivel társkereső oldalon ismerkedett meg. Pilát megdöbbent a férfi stílusán, s elkezdett komolyan foglalkozni a témával.

Pilát a párkapcsolatok erejét többek között az őszinteségben méri, véleménye szerint a kapcsolatok kezdetén az emberek megbeszélik és mélyen elhatározzák, hogy a lehető legőszintébben fognak egymással beszélni, felvállalnak mindent egymás előtt. Sokáig működik is, mígnem jönnek a valódi kitárulkozások. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az egyik fél felháborodik, mert úgy véli, ő nem ezzel az emberrel ismerkedett meg egykor.

Kép: pilatgabor.huKép: pilatgabor.hu

Ennek a következménye az lesz, hogy egyre kevesebb dolgot mer majd elmondani, aki előzőleg megpróbált őszinte lenni, és ezzel a megbántottsággal, az őszinteség rossz élményével magára marad. A párkapcsolatok ilyenkor is megmaradhatnak, viszont Pilát szerint nem csak azok élhetnek szingliként, akik egyedül vannak. Nagy ár egy olyan párkapcsolatban lenni, ahol az ember nem lehet őszinte a másikkal.

Pilát Gábor többek között ilyen témákkal készül a pénteki Hangvillás előadására, a részletekről bővebben itt olvashat.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Szabó Eszter
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. ma 15:23 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.