Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy ár olyan párkapcsolatban élni, ahol az ember nem lehet őszinte

2023. április 28. 12:26
Pilát Gábor író, előadó, a párkapcsolattal foglalkozó hazai irodalom egyik szereplője pénteken a Hangvillában tart előadást Kétségeink fogságában címmel.

Pilát karrierje értékesítőként indult, s már a céges világban is olyan összefüggéseket, megoldandó problémákat, rossz sémákat látott, melyek valójában a párkapcsolati működésekben is fellelhetőek. Végül egy személyes levél döbbentette rá: párkapcsolatokkal akar foglalkozni. A levelet egy hölgy ismerőse mutatta meg Pilátnak, melyet egy férfi írt a hölgynek, akivel társkereső oldalon ismerkedett meg. Pilát megdöbbent a férfi stílusán, s elkezdett komolyan foglalkozni a témával.

Pilát a párkapcsolatok erejét többek között az őszinteségben méri, véleménye szerint a kapcsolatok kezdetén az emberek megbeszélik és mélyen elhatározzák, hogy a lehető legőszintébben fognak egymással beszélni, felvállalnak mindent egymás előtt. Sokáig működik is, mígnem jönnek a valódi kitárulkozások. Ilyenkor gyakran megesik, hogy az egyik fél felháborodik, mert úgy véli, ő nem ezzel az emberrel ismerkedett meg egykor.

Kép: pilatgabor.huKép: pilatgabor.hu

Ennek a következménye az lesz, hogy egyre kevesebb dolgot mer majd elmondani, aki előzőleg megpróbált őszinte lenni, és ezzel a megbántottsággal, az őszinteség rossz élményével magára marad. A párkapcsolatok ilyenkor is megmaradhatnak, viszont Pilát szerint nem csak azok élhetnek szingliként, akik egyedül vannak. Nagy ár egy olyan párkapcsolatban lenni, ahol az ember nem lehet őszinte a másikkal.

Pilát Gábor többek között ilyen témákkal készül a pénteki Hangvillás előadására, a részletekről bővebben itt olvashat.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Szabó Eszter

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.