Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C
2025. december 5. Vilma
Veszprém
7°C

Halsütöde nyílt Veszprémben

2023. április 29. 21:11
A családi vállalkozás hátteréről a tulajdonos Bacsák Milánnal beszélgettünk.

„Mán megengedje nénémasszony, kicsit nagyot hallok, mivel most éppen eszek. Tetszik látni, milyen szépen mozog a fülem?” – talán az iménti ikonikus mondat hatása váltotta ki a veszprémi Radnóti téren helyezkedő vendéglő egykori tulajdonosaiból, hogy azt Bakterháznak kereszteljék. Az étterem falai egészen a mai napig számtalan kellemes emléket őriznek, igaz, immár megújult köntösbe bújtatva.

Ehhez elengedhetetlen volt, hogy 2021 szeptemberében egy helyi fiatal merjen nagyot álmodni: leszerelt a rendőrségen, majd szerettei, barátai segítségével életre hívta a Metisz Kisvendéglőt, amely sokaknak ismét a törzshelyévé vált. A tulajdonos Bacsák Milánnak a kezdetekben meg kellett birkóznia a vírushelyzettel, majd az energiaválsággal is, de az összetartás végül meghozta gyümölcsét.

Sokat töprengtem a rendőrségtől való búcsúzásomat követően, hogy mibe is kezdjek bele. A vendéglátás fogalma kedves volt számomra: finom ételeket, kikapcsolódást teremteni, mindezt viszont úgy akartam kivitelezni, hogy megfizethető is legyen a dolgozó emberek számára. Barátom és üzlettársam, a séf Holler Janika a kezdetek óta mellettem áll: együtt álmodtuk és alkottuk meg a Metiszt!

 – árulta el a tulajdonos.

Az étterem napról napra szintet lépett, Milán elmondása szerint ehhez elkerülhetetlen volt, hogy amit megtermeljenek, azt azonnal vissza is forgassák a vendéglőbe. Konyhájuk városi szinten is kiemelkedő lett, sőt mi több, mára már ballagások, esküvők lebonyolítását is örömmel vállalják. Az idei évben a legnagyobb fejlesztésük viszont egy új egység, a Metisz Halsütöde kiépítése lett.

Holler Janika, Bacsák Henrietta és Bacsák MilánHoller Janika, Bacsák Henrietta és Bacsák Milán

A célunk az volt, hogy adhassunk valamit a veszprémieknek, amely helyben korábban még nem volt elérhető számukra. Rendelkeztünk egy raktárépülettel, amelyet átalakítottunk: így született meg a halsütödénk, amely a közelmúltban már meg is nyitotta kapuit. Öt féle hallal várjuk a vendégeket: sütünk hekket, keszeget, pisztrángot, süllőt és apróhalat, utóbbi tökéletes sörkorcsolyának is.

Bacsák Milán hangsúlyozta, kollégáival törekszik folyamatos mellérendeltségben dolgozni, mindenkit becsül, tisztel, hálás a lelkiismeret munkáért. A hétköznapokban nagy segítségére van felesége, Henrietta is, együttes erővel emelkednek felül az akadályokon. Ha az igények megkövetelik, a Metisz Halsütöde nemcsak szezonálisan, hanem éves szinten is várja majd vendégeit a Radnóti téren.

Simon Dániel
további cikkek
Isten éltessen, Oliva étterem! közélet Isten éltessen, Oliva étterem! 2000. október 27-e egy átlagos napnak tűnik Veszprém történelmében, pedig valójában a kezdete egy olyan történetnek, ami azóta, azaz kereken huszonöt éve íródik, sőt, formálja a Királynék városának turisztikai és kulturális életét. Az Oliva étterem asztalai mellett olyan későbbi sikertörténetek fogalmazódtak meg, mint például a VeszprémFest, de az igazi veszprémi kuriózumát azok az apró történetek adják a helynek, amiből többet is felelevenítettek hétfő délután az étterem születésnapi ünnepségén. 2025. október 28. 2:26 Három nyári koktél, amit imádni fognak a vendégeid életmód Három nyári koktél, amit imádni fognak a vendégeid Ha beköszönt a nyár, vele együtt jön a grillsütés illata, a jó társaság és persze a hűsítő italok ideje. Egy jól eltalált koktél nemcsak felfrissít, hanem hangulatot is ad egy kerti partinak. Nem kell profi mixert hívni vagy egzotikus hozzávalók után rohangálni: ezek az italok pár perc alatt elkészülnek, mégis garantáltan "mi ez az isteni?!" reakciókat váltanak ki. Ráadásul mindhárom receptet alkoholmentes verzióban is elkészítheted, ha gyerekek vagy sofőrök is vannak a társaságban. 2025. július 14. 11:42 Gálaműsorral ünnepelt a 25 éves SÉF közélet Gálaműsorral ünnepelt a 25 éves SÉF Csütörtök délután az Agórában zajlott a jubileumi gálaműsor, hiszen a Veszprémi SZC "SÉF" Vendéglátás-Turizmus Technikum és Szakképző Iskola huszonötéves fennállását ünnepli. 2025. április 11. 17:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.