Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Évtizedes veszprémi helyeket is támogat az EKF

2023. április 29. 17:47
Az EKF támogatásának köszönhetően megújulhatott a veszprémi belváros egyik legnépszerűbb vendéglátó- és szórakozóhelye, a Skorpió ír pub.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program egyik kiemelt célja, hogy támogatásával még több élettel töltse meg a belvárost, ezt pedig új vendéglátóhelyek támogatásával valósította meg eddig. Így jöhetett létre a Papírkutya, a Wine&Vinyl, vagy éppen a KUNSZT is. Most viszont régi, már huszonhárom éve a veszprémi vendéglátóhelyek sorát gyarapító hely kapott támogatást ahhoz, hogy régóta dédelgetett terveit megvalósítsa.

A Skorpió ír pub 2000-ben nyitott ki először, most pedig éppen huszonhárom évvel később, 2023-ban az EKF évében tud megújulni. Erre a számmisztikára Müller Mónika, a hely egyik üzemeltetője hívta fel a figyelmet péntek délután, amikor könnyed hangulatban megtartották a felújított pub átadóját.

Az eseményen jelen volt Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Porga Gyula, polgármester is, valamint számos törzsvendég is.

Porga Gyula köszöntőjében kitért arra, örömteli, hogy a helyi vállalkozók is bekapcsolódtak abba, hogy közösen tegyék még szebbé és izgalmasabbá Veszprémet, hiszen – ahogy fogalmazott – ezek a vendéglátósok azok, akik szemtől szemben találkoznak a vendégekkel, ezért Veszprém jó hírének növelésében is nagyon fontos, hogy milyen közegben, milyen emberek dolgoznak a szolgáltatóiparban.

A polgármester ismét kiemelte, hogy az EKF utcaképfejlesztési programja mennyire fontos a város életében hosszú távon is, az pedig külön öröm, hogy sikerült az újakon kívül a régi veszprémi vállalkozókat is segíteni.

A Skorpió ír pubban a támogatásnak köszönhetően megújult a terasz, ami új burkolatot kapott, új asztalokat és padokat vásároltak, a régieket pedig felújították és az épület hátsó részén ugyanúgy használhatják a vendégek. Új virágokat és növényeket is elültettek a pub környezetében, valamint a belső tér sem maradt ki a felújításból, az emeleten egy újabb rendezvényteremmel bővültek, ahol több kulturális és közösségi eseményt is szerveznek majd, többek közt gyermekeknek és családoknak szóló programokat.

Müller Mónika az eseményen elmondta, ezeket a terveket már régóta dédelgették, viszont több hátráltató tényező után, mint például a világjárvány csak most lett lehetőségük az EKF-nek köszönhetően, hogy megvalósítsák. Kiemelte, hogy a családias légkört továbbra is megtartják, ezért ezeket a felújításokat is úgy tervezték meg, hogy a hely egyedi atmoszférája ne változzon meg.

Az eseményen, kapcsolódva a kultúrához verseket is előadtak, valamint egy country bemutatóval is készültek.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.