Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Elektromos roller okozta a német férfi halálát

2023. május 1. 9:52
Egy úttestre döntött elektromos roller okozta annak a német férfinak a halálát, akivel még péntek este történt a tragédia Gelsenkirchenben. A közösségi rollerek nem megfelelő használata nálunk, Veszprémben is számos vita tárgyát képezi.

Az 59 éves német férfi kerékpárral közlekedett, amikor átesett az úttesten hagyott rolleren, a balesettől pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az orvosok már nem tudták megmenteni az életét, adta hírül a FAZ-ra hivatkozva a 24.hu.

A német rendőrség szóvivője közölte, eljárást indítanak egyelőre ismeretlen tettes ellen, hiszen a rollernek nem szabadott volna a kerékpárúton hevernie. A nyomozás első szakaszában azt próbálják kideríteni, ki bérelte ki utoljára a rollert.

A közösségi elektromos rollerek hanyag használata és nem megfelelő letámasztása ezek alapján nem csupán Magyarországon és Veszprémben probléma, hanem Európa más területein is. Németországban ezért már több helyen helyi szabályokkal próbálják felelősségteljesebb használatra ösztönözni az embereket.

vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.