Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
-1°C

Iskolás csoportokat is ingyenesen fogad az állatkert

2023. május 3. 13:29
A közgyűlés kiterjesztette a kedvezményt az általános és középiskolákra is.

Korábban csak a veszprémi óvodák csoportjainak biztosított ingyenes látogatást az állatkert minden tanévben egyszer, előre egyeztetett időpontban, az önkormányzat közgyűlésének döntése értelmében azonban kiterjesztették ezt a lehetőséget a többi veszprémi köznevelési intézményre, vagyis az általános és középiskolákra is – jelentette be szerdán Hegedűs Barbara alpolgármester. 

Török László, az állatkert igazgatója rámutatott: az intézménynek fontos feladata a szemléletformálás és az ismeretterjesztés. Ha a gyerekek már kicsi koruktól kezdve tájékozódnak az élővilággal kapcsolotos tudnivalókról, megtanulják, hogyan védhetik a környezetüket, akkor remélhetőleg felnőttként is tudatosabban élnek majd. 

Hozzátették: bíznak abban, hogy az ingyenes óvodai és iskolai látogatásokat követően a gyerekek családjukkal is visszatérnek az állatkertbe.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.