Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
21°C

Iskolás csoportokat is ingyenesen fogad az állatkert

2023. május 3. 13:29
A közgyűlés kiterjesztette a kedvezményt az általános és középiskolákra is.

Korábban csak a veszprémi óvodák csoportjainak biztosított ingyenes látogatást az állatkert minden tanévben egyszer, előre egyeztetett időpontban, az önkormányzat közgyűlésének döntése értelmében azonban kiterjesztették ezt a lehetőséget a többi veszprémi köznevelési intézményre, vagyis az általános és középiskolákra is – jelentette be szerdán Hegedűs Barbara alpolgármester. 

Török László, az állatkert igazgatója rámutatott: az intézménynek fontos feladata a szemléletformálás és az ismeretterjesztés. Ha a gyerekek már kicsi koruktól kezdve tájékozódnak az élővilággal kapcsolotos tudnivalókról, megtanulják, hogyan védhetik a környezetüket, akkor remélhetőleg felnőttként is tudatosabban élnek majd. 

Hozzátették: bíznak abban, hogy az ingyenes óvodai és iskolai látogatásokat követően a gyerekek családjukkal is visszatérnek az állatkertbe.

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. tegnap 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. tegnap 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. 2024. július 13. 12:16 Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot Laczkó Dezső Múzeum Újabb öt évig Péterváry-Szanyi Brigitta vezeti a múzeumot A közgyűlés újabb öt évre bizalmat szavazott a Laczkó Dezső Múzeumot 2019 óta irányító Péterváry-Szanyi Brigittának. A régi-új igazgató pénteken sajtótájékoztatón értékelte az intézmény helyzetét. 2024. július 13. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.