Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

A lakosokkal közösen ötletelnek a Botev környékén a közlekedés megoldásán

2023. május 5. 11:41
Lakossági fórumot tartott a Botev iskola környékén élőkkel a városrész két önkormányzati képviselője, Csík Richárd és Kovács Áron, hogy közösen találjanak megoldást a reggelente tapasztalható közlekedési káoszra. Az egyeztetés eredményeképp a következő hetekben ideiglenes jelleggel tesztelnek egy új megoldást, amit továbbfejlesztenek, amennyiben beválik.

A legnagyobb fennakadás a reggeli időszakban tapasztalható a Botev iskola környékén, amikor a szülők iskolába viszik a gyermekeiket. Ilyenkor a ki- és behajtó autók a szűk utcákban komoly torlódásokat, fennakadásokat okoznak.

Ennek a problémának az orvoslása miatt hívta össze a városrész két önkormányzati képviselője, Csík Richárd és Kovács Áron azt a lakossági fórumot, ahová Kovács Zoltán, a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Irodájának vezetője is hivatalos volt. A Botev iskola egyébként pont a két választókörzet határán van, így két képviselő is érintett a problémában, aminek megoldásáért közösen léptek fel.

Csík RichárdCsík Richárd

Az összejövetelen szép számmal jelentek meg a környéken élő lakosok, akiket nem kész tények elé állítottak a döntéshozói székben ülők, hanem különböző alternatívákat vetettek fel, valamint meghallgatták az ő véleményüket, ötleteiket is.

Végül egy olyan ideiglenes megoldásban állapodtak meg, amit a következő időszakban tesztelnek majd. Ha beválik, akkor ennek alapján tovább folytatják a forgalmi rend átalakítását, ha viszont mégsem hozza meg a kívánt eredményt, akkor könnyen más irányba fordulhatnak a módosítások tekintetében.

Kovács ÁronKovács Áron

Mindezt úgy oldják meg, hogy egyelőre ideiglenes közlekedési táblákat helyeznek ki, amelyek mutatják a megváltoztatott forgalmi rendet. Ezek a városnak sem kerülnek többletköltségbe, ha mégsem válik meg az új rendszer.

Erről pedig május 13. után meggyőződhetnek majd a szakemberek és döntéshozók is, ugyanis ekkortól lép életbe az alábbi rendszer, aminek hatásait gyorsan szeretnék kiértékelni.

Portálunknak nyilatkozó Csík Richárd elmondta, a módosításokról az iskolán keresztül tájékoztatják majd az érintett szülőket is. Hangsúlyozta, az a verzió lesz a végleges, ami minden itt élő számára a legideálisabb megoldás, ezzel együtt megkönnyíti a szülők helyzetét is, amikor autóval viszik és hozzák gyermekeiket az iskolából.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17 A GTA-ban érezte magát a sofőr közélet A GTA-ban érezte magát a sofőr A valószínűleg ittas állapotú férfi a lépcsőn át szeretett volna távozni autójával, ám az érdekes manőver nem sikerült. 2024. március 2. 9:13 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.