Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Huszonöt éve nyújt biztonságot az időseknek a Török Ignác utcai idősek otthona

2024. szeptember 6. 21:12
Huszonöt éves fennállását ünnepelte pénteken az Egyesített Szociális Intézmény Török Ignác utcai idősek otthona. 

Az intézmény 1999. augusztus 11-én nyitotta meg kapuit. Jelenleg 72 bent lakó időst látnak el: 56 nőt és 16 férfit. A legidősebb lakó 96 éves, az átlagos életkor 82 év.

A jubileum alkalmából rendezett ünnepségen Porga Gyula polgármester is felszólalt. Mint mondta, nem csak azt a pillanatot ünnepeljük, amikor huszonöt évvel ezelőtt az akkori döntéshozók a bentlakásos férőhelyek számának növelése mellett szánták el magukat, hanem az elmúlt huszonöt évet is. Rámutatott: az épület csak tégla meg festék, de az igazi büszkeséget nem ennek a létrejötte okozza, hanem az a kedvesség, biztonság, gondoskodás, amit az itt dolgozók nyújtanak. 

A polgármester szerint nemcsak a nagy pillanatokra kell büszkén gondolnunk, hanem arra is, hogy Veszprémben biztonságot nyújtóan működnek a közszolgáltatások. A város azért tud fejlődni és újabb célokat kitűzni maga elé, mert rendben vannak az alapok, jó kezekben vannak azok, akik az alapvető közszolgáltatásokat igénybe veszik. Az itt dolgozók érdeme nemcsak a szakmai felkészültségben keresendő, hanem abban is áll, hogy emberi minőséget tudnak biztosítani. A városvezető köszönetet mondott a hozzátartozóknak is, az ő segítő hozzáállásuk is fontos a sikeres működéshez. 

A polgármester elismeréseket adott át olyan munkavállalók számára, akik nagyban hozzájárultak az intézmény sikeréhez. Pro Meritis díjat vehetett át gazdaságirányítási területen végzett elkötelezett, kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Kiss Virág. 

Kiss Virág a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményében dolgozik immár 10 éve. Kezdetben főkönyvi könyvelőként, majd ezt követően, immáron 8 éve, mint gazdasági vezető tevékenykedik. Munkáját felelősségteljesen, áldozatkészen, nagy szakmai alázattal és hozzáértéssel végzi. Stabil államháztartási, gazdálkodási ismeretekkel rendelkezik. Mind tervezői, stratégiai, mind végrehajtás területén végzett munkája pontos, precíz, átgondolt. A gazdasági szervezeti egység feladatait átlátja, ellenőrzi, munkatársait összefogja. A nagy felelősséggel járó munkáját felkészülten végzi. Precizitása nagyban megkönnyíti az intézményben folyó munka mindennapi kihívásait. Az intézmény működtetése során felmerülő, időnként krízises jellegű nehézségeket sikerrel kezeli. Kollégái számíthatnak munkájára és bizalommal támaszkodhatnak szakmai hozzáértésére.

Továbbá polgármesteri oklevelet kaptak a magas színvonalon végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként: Tölgyesi Zoltánné pénzügyi ügyintéző, Somogyiné Kiss Anikó munkaügyi előadó, Moór Mariann pénztáros és Horváth Péterné részlegvezető gondozónő. 

A rendezvényen részt vett Ovádi Péter parlamenti képviselő és Gerstmár Ferenc, a városrész önkormányzati képviselője is.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.