Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Bepillantás a művészetterápia kulisszái mögé

2023. május 7. 11:20
Különleges projektet valósított meg a Finart Design Kft. az Európa Kulturális Fővárosa programban: hajléktalanokat vontak be művészetterápiás foglalkozás-sorozatba, a közben elkészült alkotásokból pedig két hét múlva kiállítás nyílik a Művészetek Háza Magtár kiállítóterében.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Házában élők tizenöt alkalmas művészetterápiás foglalkozássorozaton vehettek részt Quirin Ágnes grafikusművész, művészetterapeuta vezetésével. Alkotásaikból május 20-án 17 órakor nyílik kiállítás a Dubniczay-palota Magtárában. 

A terápiás alkotási folyamatot Ládonyi Ferenc fényképeken is megörökítette – fotóit a Mindszenty utcai aluljáróban láthatjuk május 29-ig. Az utcatárlatot szombaton nyitotta meg Garaczi Imre filozófus-történész, aki szerint a művészet mindannyiunkban ott van, és csak rajtunk múlik, hogyan bontjuk ki. Jelenleg egy negatív korszakban élünk, van félnivalónk, nem látjuk a nemzetközi folyamatok pozitív kimenetelét, hogy mikor tudjuk újra megteremteni a békét, ami egy normális élet alapfeltétele. A művészi látásmód azonban segíthet abban, hogy a szépség, a jóság és az igazság újra egységet alkosson.

Garaczi ImreGaraczi Imre

Kovács Áron önkormányzati képviselő méltatta a projektet, hiszen szerinte a társadalom, a közösség erejét mutatja, hogy képes a régóta fennálló problémákhoz újszerű, kreatív módon közelíteni. 
 

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.