Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-6°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-6°C

Példaértékű összefogás a gyermekek gyógyulásáért

2023. május 10. 13:17
Új, hiánypótló légzéstámogató berendezéssel bővült a vármegyei kórház eszközparkja, a Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. és a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány összefogása révén. Az adományt kedd délelőtt adták át.

Az Országos Jótékonysági Vadászegylet tizenegy éve szervez jótékonysági vadászatokat, melyek révén már 170 millió forinttal támogatták a magyar egészségügyet, azon belül kiemelten a gyermekosztályokat. 286 db innovatív orvosi eszköz beszerzéséhez járultak hozzá, ezzel országos szinten 113 ezer gyermek gyógyulását elősegítve.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a vármegye vezető egészségügyi intézményének főigazgatója köszönetét fejezte ki a szervezetnek, a támogatás kiemelt jelentőséggel bír a kórház számára. A Gyermekgyógyászati Centrum biztosítja Veszprém vármegye gyermek lakosságának, mintegy 66 ezer kiskorú egészségügyi ellátását. Tavaly a Centrum munkatársai 16 ezer esetet láttak el, ebből 2251 gyermek légúti betegség miatt került a kórházba, a légzéstámogatást biztosító eszközpark berendezéseinek folyamatos cseréje rendkívül fontos.

Évek óta támogatják a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Centrumát, idén 1,5 millió forint összegben segítették a légzéstámogató eszköz beszerzését – mondta el az adomány átadóján a Vadászegylet elnöke, Fejes László. Az elnök megköszönte minden résztvevőnek, hogy évről évre mellettük állnak a példaértékű összefogásban, mely az ország egyik legszélesebb körben ható karitatív programja. A legkisebb támogatás 1000 forint összegben érkezett be, melyet egy gyermek utalt el a szervezetnek, ezzel is megmutatva, hogy a társadalmi felelősségvállalásban mindenki szerepet tud vállalni.

Dr. Tenk Tamás, aki a vármegye vezető intézményének főorvosa, és egyúttal a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány kuratóriumi elnöke is, az eszköz jelentőségét részletezte az átadón. Az AIRVO légzéstámogató készülék használata egy öt éve rutinszerűen alkalmazott terápia, egy valóban hiánypótló eszköz, mely spontán lélegző, légzési elégtelenséggel küzdő betegek kezelésére szolgál. Az eszköz használata révén az esetek döntő többségében elkerülhető az intubálás, a gépi lélegeztetés, és így kivédhető annak minden lehetséges szövődménye is.

Az eszköz rendkívül jól tolerálható, akár hosszabb ideig is, nem egyszer előfordult már, hogy a kis betegek maguknak helyezik vissza az orrukba, hiszen percek alatt érzékelik, hogy valóban segít, könnyít az állapotukon. – mondta el a főorvos.

A Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány a Vadászegylet által támogatott alapberendezés kiegészítőjét finanszírozta 1,8 millió forintnyi értékben. A két szervezet összefogása tette lehetővé, hogy egy új, komplett légzéstámogató eszköz álljon a szakorvosok rendelkezésére, a hatékony és biztonságos terápia érdekében.

Az átadó során hangsúlyozták, a magyar vadásztársadalom által indított összefogás példát szeretne mutatni más társadalmi csoportok számára is, a támogató közösségek rengeteget segíthetnek abban, hogy egy intézmény mindent megtehessen a betegek, a gyermekek mielőbbi gyógyulásáért.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Különleges bejelentés a Koraszülöttek Világnapján Péntek délután a Csolnoky Ferenc Kórház – Perinatális Intenzív Centrumában (PIC) tartották a hagyományos ünnepélyt, melyen az intézményben világra jött koraszülöttek vettek részt, kicsiktől a nagyokig. Egy örömhírt is bejelentettek: a Katolikus Szeretetszolgálat új, hiánypótló intézményt hoz létre a városban, Börzsei Barbara Komplex Korai Intervenciós és Gyermek Mozgásfejlesztő Központ („Bara-Ház”) néven. 2023. november 19. 11:30 Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó Csolnoky Ferenc Kórház Negyven éve megállás nélkül működik Veszprémben az ifjúságpszichiátriai gondozó A Csolnoky Ferenc Kórházban péntek délelőtt tartottak jubileumi ünnepséget, ahol felidézték a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Gondozó megalakulásának időszakát is, valamint számos aktuális kihívás is felmerült a pszichiátriai gondozással kapcsolatban. 2023. november 18. 11:42 Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban egészségügy Mérföldkőnek számító fejlesztések kórházakban Az egynapos sebészetben és a pszichiátriai kezelésekben is jelentős fejlesztések történtek a magyar kórházakban. 2023. november 10. 8:41 Babát helyeztek el a megyei kórház inkubátorában Babát helyeztek el a megyei kórház inkubátorában Egészséges újszülött kisfiút helyeztek el Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház babamentő inkubátorában – közölte közösségi felületén az intézmény. 2023. szeptember 27. 8:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.