Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ünnepélyes keretek közt zárult a Bűvös Bábos Fesztivál

2023. május 15. 23:28
Vasárnap délután az Acticity nagytermében a négynapos fesztivál záró gondolataira került sor.

Vígh Zsolt, a Pegazus Színház szavai elsősorban a köszönetről szóltak, s bízik abban, hogy az elsődleges cél, hogy érezzék jól magukat a bábcsoportok, teljesült. Megköszönte az EKF-nek a támogatást, valamint Porga Gyula polgármesternek is, aki személyesen is sokat segített a fesztivál megszervezésében.

Baloghné Uracs Mariann, a fesztivál igazgatója büszke a résztvevőkre, hiszen mint kifejtette, rendkívül színvonalas előadások érkeztek. A szervezők remélik, a gyermekek tovább viszik a városban zajlott fesztivál jóhírét, valamint népszerűsítik a bábjátszás mesterségét.

A rendezvényt Porga Gyula polgármester zárta le hivatalosan. Elmondta: ha vendégek jönnek a városba, illik a megérkezésükkor is jelen lenni. De mivel pénteken éppen az Acticity átadása zajlott a kormányfő, Orbán Viktor közreműködésével, így sajnos nem lehetett jelen a nyitó napon. Ugyanakkor boldog, amiért a bábosoknak volt lehetősége először belakni az épületet, látszik, hogy jó helyszínül szolgált.

A polgármester hozzátette, induljon el egy új út a bábjátszás történetében Veszprémből, Európa Kulturális Fővárosából!

A végén minden résztvevő csoport emlékdíjakban, és kisebb ajándékokban részesült, és természetesen a bábtáncoltatás sem maradhatott ki.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Gryllus Dániel: a könyvek ideje nem járt le, hiába mondják Csütörtök délután hivatalosan is megnyitotta az Ünnepi Könyvhetet Gryllus Dániel, kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző, a Kaláka együttes alapító tagja. Természetesen az ünnepi szavakat dallamok követték. ma 11:39 Hogyan született a Balaton mint álom? Hogyan született a Balaton mint álom? A hatvanas-hetvenes évek balatoni nyaralókultúráját megidéző kiállítás nyílt a Laczkó Dezső Múzeumban csütörtökön. ma 17:35 Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta Szép sikerekkel zárta a tanévet a Paszta A Komáromi Sándor vezette Pannon Színitanoda számos elismerést zsebelt be az elmúlt időszakban. Vezetője megkeresésünkre részletesen elmondta, pontosan milyen fesztiválokon jártak, de megtudtuk azt is, hogy Komáromi Sándor csapatához még most sem késő csatlakozni. tegnap 12:11 Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét kereszténység Krisztus sebeit is magán viselte a szentéletű veszprémi apáca, mégis alig ismerjük az életét A Szentatya májusban döntött arról, hogy Bódi Mária Magdolnát a boldogok sorába emeli, ezzel a Veszprémhez kötődő szentéletű személyek között Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre, Szent Margit mellett immáron a vértanúhalált halt fiatal lányt is tisztelhetik a keresztény katolikusok. Van viszont még egy olyan ember, akinek élete összefonódott Veszprémmel, mégis Olaszországban sokkal nagyobb kultusz övezi a nevét, mint Magyarországon. Boldog Ilona a mai Margit-romok között élte az életét, a legendák pedig arról szólnak, hogy itt több csoda is történt az apácával, de mindez csupán egy középkori egyházpolitikai vita miatt lett szélesebb körben ismert. 2024. június 18. 15:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.