Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mesterséges intelligencia is segített berendezni a Betekints Hotel új prémium szárnyát

2023. május 18. 13:15
Befejeződött a harmadik olyan szálloda kapacitás-bővítése is, amit az EKF program támogatott Veszprémben, így a hivatalos turisztikai szezon kezdete előtt összesen 50 szobával bővült a helyi kínálat. Utolsóként a Betekints Hotel új prémium szárnyát adták át csütörtök délelőtt, ahol több high-tech megoldást is beépítettek a szolgáltatások közé, de még a dekoráció sem mindennapi, a falakon mesterséges intelligencia által készített képek vannak.

A veszprémi szállodák kapacitás-bővítésének előzményét a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. korábbi pályázati kiírásánál kell keresni. Az EKF programot koordináló szervezet összesen 800 millió forintos keretösszegű forrást biztosított a helyi szállásadóknak fejlesztéseikhez. Ezeken a pályázatokon végül három vállalkozás szerepelt sikerrel, az Oliva Hotel – ők 18 szobával, összesen 36 ággyal, 288 milliós támogatás mellett bővítettek – a Historia Malomkert – náluk 17 szobával és 37 ággyal 272 milliós támogatással bővült a kínálat – most pedig a Betekints Hotelnél adták át az új prémium szárnyat, ahol 15 szoba épült meg, ahol 40 ágyat helyeztek el összesen 240 milliós támogatás segítségével.

A hivatalos átadón Márkus László, a Betekints tulajdonosa amellett, hogy köszönetet mondott az EKF-nek a támogatásért elmondta, hogy már 2016 óta tervezik ezt a bővülést, de az EKF révén csak most nyílt meg a lehetőségük a tényleges építkezésre.

A szolgáltatásokról elmondta, a szobák minősége az ötcsillagos szintet képviseli. A standard szobák mérete 25 négyzetmétertől indul, de van 40 négyzetméteres delux szoba is, hozzá tartozó terasszal. A Betekints új szárnya összesen 725 négyzetméteres területen terül el.

Az átadón Ovádi Péter (középen), országgyűlési képviselő is jelen volt, aki gratulált Márkus Lászlónak (balra), a Betekints Hotel tulajdonosánakAz átadón Ovádi Péter (középen), országgyűlési képviselő is jelen volt, aki gratulált Márkus Lászlónak (balra), a Betekints Hotel tulajdonosának

A szálloda haladva a kor követelményeivel – folytatta Márkus László – smart hotelként is funkcionál, azaz például a becsekkolás, vagy a szobákba való bejutás PIN-kóddal, vagy applikáción keresztül is megoldható. Az épület akadálymentesített, a földszinti lobby bár, valamint a kertben újjáélesztett Patak Party rendezvénytér kisebb rendezvények megtartására is alkalmas tud lenni a jövőben.

Az átadón jelen voltak az EKF képviselői, valamint a városvezetésből Porga Gyula polgármester és Brányi Mária alpolgármester is.

Előbbi köszöntőjében elmondta, Veszprémben 2010-ben indult el az a folyamat, amiben megújítják a várost, viszont sokáig ez a program csak különböző pontszerű fejlesztésekben volt tapasztalható. Az EKF-nek köszönhető az, hogy most összeállt egy egységgé mindaz, amin hosszú évek óta dolgoznak, és már így együtt, mindenki érezheti a maga életében a város fejlődését.

A polgármester kiemelte, ennek a munkának csak egy része az, hogy a városvezetés minden energiájával a célokért dolgozik, a sikerhez az is kell, hogy a helyi vállalkozások is melléjük álljanak és merjenek még nagyobbat álmodni, mint eddig.

Porga Gyula megköszönte a Betekints Hotel vezetőinek, hogy szövetségesük lettek, valamint megemlítette, hogy az EKF sikere nem kizárólag a 2023-as év programjain át mérhető majd, a cél az, hogy hosszabb távon is fenntartsák az érdeklődést Veszprém iránt, ebben pedig elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshely-kínálat legyen a városban.

Az EKF részéről Müller Mihály, sajtófőnök volt jelen az átadón, aki az igazgatóságot képvisele szintén gratulált a fejlesztéshez. Külön kiemelte, amikor elbírálták a pályázatokat, sokat számított, hogy a Betekints olyan koncepcióval állt elő, ami újszerű volt az eddigi kínálatban. Az okos épület megoldásai közül külön kitért a falakon lévő képekre, amik ezúttal nem valamelyik művész keze munkáját dicsérik, hanem mesterséges intelligencia alkotta meg őket, ezzel is képviselve az épület 21. századi mivoltát.

Az EKF szállodai kapacitás-bővítés programjának 800 millió forintos támogatásának köszönhetően 30%-kal nőtt Veszprémben a szálláshelyek kínálata. A vállalkozások amellett, hogy részesültek az EKF támogatásából, saját forrást is felhasználtak a beruházásaikhoz, az Oliva esetében ez a teljes összeg 45%-át, a Historia 70%-át, a Betekints pedig 52%-át állták saját maguk.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.