2023. június 6.
//
Norbert névnap

Mesterséges intelligencia is segített berendezni a Betekints Hotel új prémium szárnyát

Befejeződött a harmadik olyan szálloda kapacitás-bővítése is, amit az EKF program támogatott Veszprémben, így a hivatalos turisztikai szezon kezdete előtt összesen 50 szobával bővült a helyi kínálat. Utolsóként a Betekints Hotel új prémium szárnyát adták át csütörtök délelőtt, ahol több high-tech megoldást is beépítettek a szolgáltatások közé, de még a dekoráció sem mindennapi, a falakon mesterséges intelligencia által készített képek vannak.

A veszprémi szállodák kapacitás-bővítésének előzményét a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. korábbi pályázati kiírásánál kell keresni. Az EKF programot koordináló szervezet összesen 800 millió forintos keretösszegű forrást biztosított a helyi szállásadóknak fejlesztéseikhez. Ezeken a pályázatokon végül három vállalkozás szerepelt sikerrel, az Oliva Hotel – ők 18 szobával, összesen 36 ággyal, 288 milliós támogatás mellett bővítettek – a Historia Malomkert – náluk 17 szobával és 37 ággyal 272 milliós támogatással bővült a kínálat – most pedig a Betekints Hotelnél adták át az új prémium szárnyat, ahol 15 szoba épült meg, ahol 40 ágyat helyeztek el összesen 240 milliós támogatás segítségével.

A hivatalos átadón Márkus László, a Betekints tulajdonosa amellett, hogy köszönetet mondott az EKF-nek a támogatásért elmondta, hogy már 2016 óta tervezik ezt a bővülést, de az EKF révén csak most nyílt meg a lehetőségük a tényleges építkezésre.

A szolgáltatásokról elmondta, a szobák minősége az ötcsillagos szintet képviseli. A standard szobák mérete 25 négyzetmétertől indul, de van 40 négyzetméteres delux szoba is, hozzá tartozó terasszal. A Betekints új szárnya összesen 725 négyzetméteres területen terül el.

Az átadón Ovádi Péter (középen), országgyűlési képviselő is jelen volt, aki gratulált Márkus Lászlónak (balra), a Betekints Hotel tulajdonosánakAz átadón Ovádi Péter (középen), országgyűlési képviselő is jelen volt, aki gratulált Márkus Lászlónak (balra), a Betekints Hotel tulajdonosának

A szálloda haladva a kor követelményeivel – folytatta Márkus László – smart hotelként is funkcionál, azaz például a becsekkolás, vagy a szobákba való bejutás PIN-kóddal, vagy applikáción keresztül is megoldható. Az épület akadálymentesített, a földszinti lobby bár, valamint a kertben újjáélesztett Patak Party rendezvénytér kisebb rendezvények megtartására is alkalmas tud lenni a jövőben.

Az átadón jelen voltak az EKF képviselői, valamint a városvezetésből Porga Gyula polgármester és Brányi Mária alpolgármester is.

Előbbi köszöntőjében elmondta, Veszprémben 2010-ben indult el az a folyamat, amiben megújítják a várost, viszont sokáig ez a program csak különböző pontszerű fejlesztésekben volt tapasztalható. Az EKF-nek köszönhető az, hogy most összeállt egy egységgé mindaz, amin hosszú évek óta dolgoznak, és már így együtt, mindenki érezheti a maga életében a város fejlődését.

A polgármester kiemelte, ennek a munkának csak egy része az, hogy a városvezetés minden energiájával a célokért dolgozik, a sikerhez az is kell, hogy a helyi vállalkozások is melléjük álljanak és merjenek még nagyobbat álmodni, mint eddig.

Porga Gyula megköszönte a Betekints Hotel vezetőinek, hogy szövetségesük lettek, valamint megemlítette, hogy az EKF sikere nem kizárólag a 2023-as év programjain át mérhető majd, a cél az, hogy hosszabb távon is fenntartsák az érdeklődést Veszprém iránt, ebben pedig elengedhetetlen, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshely-kínálat legyen a városban.

Az EKF részéről Müller Mihály, sajtófőnök volt jelen az átadón, aki az igazgatóságot képvisele szintén gratulált a fejlesztéshez. Külön kiemelte, amikor elbírálták a pályázatokat, sokat számított, hogy a Betekints olyan koncepcióval állt elő, ami újszerű volt az eddigi kínálatban. Az okos épület megoldásai közül külön kitért a falakon lévő képekre, amik ezúttal nem valamelyik művész keze munkáját dicsérik, hanem mesterséges intelligencia alkotta meg őket, ezzel is képviselve az épület 21. századi mivoltát.

Az EKF szállodai kapacitás-bővítés programjának 800 millió forintos támogatásának köszönhetően 30%-kal nőtt Veszprémben a szálláshelyek kínálata. A vállalkozások amellett, hogy részesültek az EKF támogatásából, saját forrást is felhasználtak a beruházásaikhoz, az Oliva esetében ez a teljes összeg 45%-át, a Historia 70%-át, a Betekints pedig 52%-át állták saját maguk.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Látványos újítás miatt volt félpályás lezárás a Viadukton
Megkapja a neki járó fényt Veszprém egyik ikonikus látványossága, a Viadukt, de mellette a Városháza, a Tűztorony és a Hősök kapuja is fényesebb lesz hamarosan.
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
A dió egy csoda! – 10 tudományosan igazolt egészségügyi hatás
Mutatunk pár érdekességet a dióról, hogy mi minden rejlik egy kemény csonthéj mögött.
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
A civileknek teret kell adni, hogy közösségé váljanak
Péntek délután hivatalosan is átadták az Európa Kulturális Fővárosa 2023 program által támogatott, felújított Dózsavárosi Könyvtárat a nagyközönség számára. A régóta várt beruházásnak köszönhetően végre méltó színteret kaptak a városrész civil szervezetei.
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Mit tehet Olaszország, hogy ne nyelje el a tenger Velencét?
Az emelkedő tengerszint és a város süllyedő alapja nagy veszéllyel fenyeget. Olaszország nem szeretné, hogy a várost örökre elnyelje a tenger, így a katasztrófa elkerülése érdekében különböző szabályozásokat vezetnek be, és ötletekkel állnak elő.
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Veszprémben találkoztak Európa fiataljai
Öt országból érkeztek középiskolás fiatalok az Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak regionális nemzetközi találkozójára Veszprémbe, amit június 1. és 3. között tartanak.