2019. november 15. // Albert, Lipót névnap

Ha tavasz, akkor lomtalanítás / – a veszélyes hulladéknak másutt a helye! –

2008. április 6. 10:12
A Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. idén is meghirdette tavaszi lomtalanítási akcióját. Több fórumon is közzétett felhívásukban arra kérték (és kérik) a lakosságot, hogy a lomtalanítás minél kulturáltabb lebonyolítása érdekében vegyék figyelembe a kirakási és az elszállítási időpontokat, s tartsák be a veszélyes hulladékokra vonatkozó szabályokat. Fényképezőgépünkkel a Cholnoky lakótelepen készítettünk néhány felvételt.
 

A kihelyezett hulladékok jelentős része bútor, ruhanemű, sportszer stb. Szomorúan tapasztaltuk, hogy a felhívás ellenére több számítógéppel, televízióval, gumiabronccsal, pár hűtőszekrénnyel is találkoztunk. Nem láttunk viszont sem akkumulátorokat, sem festékes dobozokat, fáradt olajat, étolajat.

              

Az viszont megszokott látvány, hogy a szervezett lomizók mindenütt megjelennek már az első napokon, s valami hihetetlen biztonságérzettel megtalálják a még felhasználhatót, a még eladhatót, a még javíthatót. Volt olyan utánfutós autó, amely többet is fordult a hétvégén, s hogy a már általuk külön halomba pakoltakat el ne vigye más, hát hátrahagytak egy-egy asszonyt vagy gyereket őrzőként.

               

Érdekes volt megtapasztalni, hogy amúgy „jólszituált” urak és hölgyek (babakocsival és két aprósággal láttam egy anyukát a Lóczy Lajos utcában) is keresgettek a más számára már nemkívánatos halmok között. Ki egy hokedlivel, ki művirággal, ki (tisztára mosott és összehajtogatott!!) ruhaneművel ballagott a városban.

Honlapunk olvasói számára tájékoztatásul közöljük, hogy az úgynevezett veszélyes hulladékokat (pl. szárazelemet, akkumulátorokat, hűtőberendezéseket, használt étolajat, leselejtezett számítógépeket, fénycsöveket stb.) a hulladékudvarban (Kistó u. 8.) veszik át hétköznapokon (hétfőtől csütörtökig) 7-15 óráig, pénteken 7-13 óráig.

                

A lomtalanítás (és elszállítás) következő időpontjai és helyszínei:

április 12-13. (14.): Dózsaváros, Belváros (Pápai u., Dózsa Gy. u. páros oldala, Óvári F. u., Brusznyai Á. u., Jutasi u. a Kopácsi utcáig, Kopácsi u., Fenyves u., Házgyári út által bezárt terület.);

április 19-20. (21.): Jeruzsálemhegy, Egyetemváros (Dózsa Gy. u. páratlan oldala, Óvári F. u.,  Brusznyai Á. u., Mártírok u., Füredi u., Külső körgyűrű által bezárt terület.);

április 26-27. (28.): Kádárta, Gyulafirátót, Szabadságpuszta (a területhez tartozik még a Lődombi u., a Kapitány u., az Apród u. és a Bedevölgy u. is.).

                
Zatkalik András

További cikkek

Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
Új veszprémi kerekasztal alakult a Jutasi lakótelepen
A Jutasi úti lakótelepen működő oktatási és köznevelési intézmények részére összehívott kerekasztal első ülését csütörtök este tartották az Agórában.
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Kormányhivatal és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. A dokumentum hét pontban foglalja össze a partnerség fő területeit.
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Bohócdoktor vizit a Csolnoky Kórházban
Csütörtökön megvolt az első vizit a Csolnoky Kórház gyerekosztályán, ezúttal nemcsak az egészségügyi dolgozók kopogtattak be az osztály ajtóin, hanem két piros orrú is.
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Közel száz veszprémit deportáltak ’56-ban Ungvárra
Egykori deportáltak is koszorúztak hétfő délután a Törvényszék épülete előtt tartott megemlékezésen.
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
Összeült a Veszprém Megyei Diákparlament
November 11-én tartotta éves ülését a Veszprém Megyei Diákparlament, ahol a diákságot érintő, oktatásra vonatkozó kérdésekről tárgyaltak, illetve megválasztották az Országos Diákparlament Veszprém megyei tagjait.
2019. november 15. // Albert, Lipót névnap