Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Összemérték tudásukat a nagyvilág juhászai

2023. május 20. 21:40
Nemzetközi pásztortalálkozót rendeztek a hétvégén Olaszfaluban.

A bakonyi településre többek között Iránból, Líbiából, Mongóliából és Spanyolországból is érkeztek juhászok, akik szakmai konferencián vettek részt pénteken, majd egy pásztorolimpia keretében mérték össze tudásukat szombaton - tudtuk meg Varga Antaltól, a helyi nyugdíjas hagyományőrző egyesület vezetőjétől, aki szombaton házigazdaként köszöntötte a rendezvényre érkezőket.

Varga Antal és Ovádi PéterVarga Antal és Ovádi Péter

A szervezőket méltatta Boriszné Hanich Edit polgármester, aki összegezte: a program az Európa Kulturális Fővárosa és az önkormányzat támogatásával és a helyi civilek munkájával valósult meg. Őket, vagyis a helyi közösséget dicsérte Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki köszönett mondott mindenkinek, aki a kétnapos eseményért dolgozott.

Boriszné Hanich EditBoriszné Hanich Edit

Szombaton a már említett pásztorolimpia mellett pónilovaglás, szikla- és biciklitúra, népi játszótér és sváb ételek várták az érdeklődőket.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.