Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Összemérték tudásukat a nagyvilág juhászai

2023. május 20. 21:40
Nemzetközi pásztortalálkozót rendeztek a hétvégén Olaszfaluban.

A bakonyi településre többek között Iránból, Líbiából, Mongóliából és Spanyolországból is érkeztek juhászok, akik szakmai konferencián vettek részt pénteken, majd egy pásztorolimpia keretében mérték össze tudásukat szombaton - tudtuk meg Varga Antaltól, a helyi nyugdíjas hagyományőrző egyesület vezetőjétől, aki szombaton házigazdaként köszöntötte a rendezvényre érkezőket.

Varga Antal és Ovádi PéterVarga Antal és Ovádi Péter

A szervezőket méltatta Boriszné Hanich Edit polgármester, aki összegezte: a program az Európa Kulturális Fővárosa és az önkormányzat támogatásával és a helyi civilek munkájával valósult meg. Őket, vagyis a helyi közösséget dicsérte Ovádi Péter parlamenti képviselő is, aki köszönett mondott mindenkinek, aki a kétnapos eseményért dolgozott.

Boriszné Hanich EditBoriszné Hanich Edit

Szombaton a már említett pásztorolimpia mellett pónilovaglás, szikla- és biciklitúra, népi játszótér és sváb ételek várták az érdeklődőket.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Harminc éve igazolják, hogy Veszprém tényleg a „királynék városa” Három évtizedes jubileumát ünnepelte vasárnap a Zonta Club veszprémi szervezete. Harminc éve azért jöttek létre a nemzetközi szervezeten belül, hogy jobb világot építsenek a nőknek. Azóta ösztöndíjakon, jótékonysági akciókon és kulturális programokon keresztül is tettek ezért, a civil munka pedig a jövőben is folytatódik. ma 11:34 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. tegnap 14:14 Mert a néptánc öröm Mert a néptánc öröm Nagysikerű gálaműsorral ünnepelték szombaton az Agora Kulturális Központ nagytermében a veszprémi néptánc ötvenéves töretlen sikerét. Ennek zászlóshajója a Veszprém-Bakony táncegyüttes, akik pontosan fél évszázada kezdték el a magyar néptáncot olyan szinten űzni, hogy azóta nem túlzás azt állítani, hogy nemzetközileg is ismertek lettek. A gálán az új generáció és a szenior korosztály is képviseltette magát. Porga Gyula polgármesternek pedig igaza volt: a néptánc az öröm. 2024. április 20. 23:13 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. tegnap 16:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.