Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Műalkotásokkal a hulladékhegyek ellen

2023. május 24. 13:17
Hulladékból hoztak létre műalkotásokat a Pannon Egyetem általános- és középiskolásoknak valamint egyetemistáknak kiírt pályázatára jelentkezők. Kedden hirdettek eredményt.

A felhívásra 206 jelentkező összesen 36 pályaművet adott le, melyeket az egyetemi könyvtárban állítottak ki. Itt rendezték meg az ünnepélyes díjátadást is kedd délután. Három korosztályban, egyénileg és csapatban indulók között választottak helyezetteket a zsűri és a Facbookon szavazó közönség értékelése alapján. 

A fiatal alkotókat Gelencsér András rektor köszöntötte, aki kiemelte: a képzőművészet nemes felhasználása a hulladéknak, amivel fontos üzenetet fogalmaztak meg a diákok. Elárulta azt is, hogy a pályamunkákat Jane Goodall világhírű csimpánzkutató is megtekintette veszprémi látogatása során, és ő is örömmel látta a fiatalok hozzáállását. 

Kurdi Róbert, az egyetem kancellárhelyettese arra biztatta a fiatalokat, tegyenek a környezetükért, szóljanak rá arra, aki szemetel vagy nem megfelelően gyűjti a hulladékot, mert az ő kezükben a bolygó sorsa, nekik van lehetőségük helyrehozni mindazt, amit a korábbi generációk tönkretettek. 

A díjátadókat követően tárlatvezetést rendeztek, ahol a jelenlévő alkotók bemutatták munkáikat. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.