Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Főorvos és vezető asszisztens kapta a Csolnoky-emlékérmet

2023. május 25. 9:32
Dr. Cselik Zsolt és Váradi Beáta munkásságát ismerte el emlékéremmel a Csolnoky Emlékbizottság. A díjakat szerdán adták át a bizottság ülésén, a vármegyei kórházban.

dr. Töreki-Vörös Ibolyadr. Töreki-Vörös Ibolya

Akkor lehet jövőnk, ha van múltunk és olyan gyökereink, amiket érdemes a jelenben ápolni és amiből erőt merítve tudjuk a jövőt építeni – fogalmazott dr. Töreki-Vörös Ibolya, a vármegyei kórház főigazgatója szerdán, a Csolnoky Emlékbizottság ülésén. A főigazgató szerint fontos lépés volt az intézmény életében, amikor felvette Csolnoky Ferenc nevét, és az is, hogy 1991-ben megalakult az emlékbizottság Csolnoky eszmei hagyatékának, ápolására. A bizottság azóta is figyeli, megtalálja és díjazza azokat a kollégákat, aki az egykori kórházigazgató szellemiségét életben tartva, alázattal, szolgálattal végzik munkájukat. Idén ketten vehették át az elismerést. 

Dr. Cselik ZsoltDr. Cselik Zsolt

Dr. Cselik Zsolt 2015 óta a kórház sugárterápia és klinikai onkológia szakvizsgával, valamint egészségügyi menedzser specialista oklevéllel rendelkező munkatársa. Az onkológiai centrum létrehozásában szakmai tanácsadóként vett részt. A komplex ellátóhely indulása óta a sugárterápiás osztály vezető főorvosaként magas szakmai színvonalon, a társszakmákkal szorosan együttműködve látja el a betegeket. Széleskörű tudományos ismerettel rendelkezik, 2023 márciusában a PTE egészségtudományi doktori iskola eljárásában habilitált. Elhivatott a graduális és posztgraduális oktatáson részt vevő hallgatók oktatatásban, tudományos munkásságát jelentős számú publikáció és konferencia jelzi.  

Váradi BeátaVáradi Beáta

Váradi Beáta 1983 óta dolgozik a kórházban. Általános ápoló és asszisztensi szakképesítésével a kórbonctani és kórszövettani osztályon dr. Tímár Károly főorvos mellett gyakorló laborasszisztensként kezdte, majd 1984-től tanfolyamos laborasszisztensként, végzett laborasszisztensként dolgozott. 1992-ben szövettani laborasszisztensi, 2016-ban citológiai asszisztensi végzettséget szerzett. 2007. óta  vezető asszisztens a patológiai osztályon. Szakmai munkáját az igyekezet jellemzi, problémamegoldó képessége magas szintű. Szerepet vállal a citológiai asszisztensi szakma megismertetésében a fiatalok körében. Tudása és szakmai áldozatvállalása példamutató. 

Az emlékülés programja a díjátadót követően szakmai előadásokkal folytatódott.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club Csolnoky Ferenc Kórház Ismét adománnyal segítette a veszprémi kórházat a Lions Club A Veszprém Lions Club három, együttesen közel 3 millió forint értékű modern műtőlámpát adományozott a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Szülészeti-Nőgyógyászati Osztályának. 2024. március 7. 13:39 Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat közélet Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat 2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.   2024. február 23. 11:22 Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Tárt karokkal várják a fiatalokat az egészségügyi szakterületekre Pályaorientációs napot szervezett kedden a Csolnoky Ferenc kórház. 2024. február 7. 15:34 A veszprémi kórházigazgatót is felmentették A veszprémi kórházigazgatót is felmentették Pintér Sándor belügyminiszter két országos, öt vármegyei és tíz városi kórház főigazgatóját mentette fel, derül ki a Belügyminiszteérium közleményéből. Azóta kiderült, hogy köztük van dr. Töreki-Vörös Ibolya, a Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója is. 2023. december 14. 16:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.