Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

83 évesen elhunyt Tina Turner

2023. május 24. 21:28 // Forrás: BBC
83 évesen elhunyt Tina Turner énekesnő – írja a BBC.

Turner az elmúlt években több egészségügyi problémával, köztük rákkal, vesebetegséggel és egy stroke következményeivel küzdött.

Tina Turner férje, Ike Turner oldalán vált ismertté a hatvanas években. Miután 1978-ban elvált az erőszakos férfitól, szóló karrierbe kezdett, és igazi sikereit ezután érte el a nyolcvanas években. A rock'n'roll királynőjeként is gyakran emlegetett énekesnő védjegyévé vált energetikus színpadi jelenléte és erőteljes vokálja. Nyolc Grammy-díjat nyert, és olyan későbbi világsztárok tekintették őt inspirációjuknak és előképüknek, mint Beyonce, Janet Jackson vagy Rihanna. 

Tennessee-ben született Anna Mae Bullock néven, nevét később férje (az ő tudta és beleegyezése nélkül) változtatta meg Tina Turnerre – itt is megmutatkozott a férfi kontrollmániája. A kapcsolatban elszenvedett bántalmazásokról az énekesnő 2018-ban megjelent memoárjába vallott őszintén. 

Miután kilépett a rossz házasságból, valósággal kivirágzott, a nyolcvanas és kilencvenes években egymás után szállított a slágereket, úgy mint a Let's Stay Together, Steamy Windows, Private Dancer vagy a James Bond főcímdal GoldenEye. 

A magánéletében a boldogságot második férje mellett találta meg. Erwin Bac német zenei producerrel a nyolcvanas években kezdett randizni, hivatalosan 2013-ban házasodtak össze. A pár Svájcban élt, Turner az állampolgárságot is megkapta. 2017-ben férje adományozta neki az egyik veséjét, amikor az énekesnő szervei felmondták a szolgálatot. 

Tina Turner 2018-ben egy a dél-afrikai Marie Claire-nek adott interjújában úgy fogalmazott: 

Az emberek azt hiszik, hogy nehéz életet éltem, de szerintem egy varázslatos utazás volt. Minél idősebb leszel, annál inkább rájössz, hogy nem az számít, ami történt, hanem az, hogy mihez kezdtél vele.

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.