Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C

Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj

2023. május 29. 16:02
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.

Kádárta korábban meghozott egy döntést, miszerint nem búcsút szeretnének tartani, hanem gyereknapot a veszprémi városrészben. Ennek már tizenkét éve, azóta tartják meg minden évben a helyi gyereknapot Kádártai vigasságok néven, ami idén sem maradhatott el.

A gyereknapi programok viszont csak az egyik része a tematikus napnak, ugyanis ezzel együtt adják át a Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel egy helyi lakos Kádártáért végzett munkáját ismerik el.

Idén Tósoki Gina, a helyi közösségi ház szakmai vezetője kapta a díjat, amit Brányi Mária, alpolgármester adott át az alábbi munka elismeréseként.

Tósoki Gina születése óta Kádártán él, ahol kiemelkedő szerepet tölt be a kádártai közösség kulturális életében. Középiskolai tanulmányai után idegenforgalmi szakmenedzser, majd közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzettséget szerzett. Fiatal kora ellenére számos programon és eseményen megmutatta a közösségi élethez való pozitív hozzáállását. Ebből fakadóan 2015-ben csatlakozott a Közösség Kádártáért Egyesülethez, melynek tevékenységében aktív szerepet tölt be. Részt vállal a településrész közösségi munkáiban, továbbá Kádárta szépítésében. Ilyenek például parkrendezés, sédtisztítás, focipályaépítés, karbantartás, virágültetés, valamint egyéb településszépítő munkák. Számos programon és eseményen vállalt el kezdetben kisebb, majd később nagyobb feladatokat. Ma már az egyesület rendezvényeinek is főszervezői közé tartozik. Tevékenységeit az elmúlt nyolc év alatt ugyanazzal az aktivitással és kitartással végzi. Mindig minden feladatban lehet rá számítani, a rábízott munkát lelkiismeretesen és páratlan precizitással hajtja végre. A kádártai közösségi ház szakmai vezetői feladatait 2018 óta látja el, mely mellett ugyanolyan lendülettel segíti és támogatja az egyesület munkáját is. Gina tíz évig versenyszerűen táncolt, szabadidejét a családjával és barátaival tölti, valamint nagy szenvedélye az autóversenyzés, ahol testvére navigátoraként száll autóba.

A díjátadó után megemlékeztek az idén tizenöt éves Közösség Kádártáért Egyesületről is. A színpadon Tósokiné Kovács Aranka, az egyesület elnöke név szerint hívta ki az alapítókat, akiket nagy taps fogadott a közönség részéről.

Ezt követően folytatódtak a kötetlen programok, az est végén pedig a Groovehouse, és Nemazalány adtak koncertet, majd utcabállal záródott a Kádártai vigasságok.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.