Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Idén is gazdára talált a kádártai Dévai Bíró Mátyás-díj

2023. május 29. 16:02
Vidám gyereknapi programokat szerveztek Kádártán vasárnap, ahol átadták az idei Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel hagyományosan azt a helyi lakost ismerik el, aki sokat tett Kádárta közösségéért. A nap további részében koncerteken és utcabálon szórakozhattak a városrész lakói és akik ellátogattak Kádártára.

Kádárta korábban meghozott egy döntést, miszerint nem búcsút szeretnének tartani, hanem gyereknapot a veszprémi városrészben. Ennek már tizenkét éve, azóta tartják meg minden évben a helyi gyereknapot Kádártai vigasságok néven, ami idén sem maradhatott el.

A gyereknapi programok viszont csak az egyik része a tematikus napnak, ugyanis ezzel együtt adják át a Dévai Bíró Mátyás-díjat is, amivel egy helyi lakos Kádártáért végzett munkáját ismerik el.

Idén Tósoki Gina, a helyi közösségi ház szakmai vezetője kapta a díjat, amit Brányi Mária, alpolgármester adott át az alábbi munka elismeréseként.

Tósoki Gina születése óta Kádártán él, ahol kiemelkedő szerepet tölt be a kádártai közösség kulturális életében. Középiskolai tanulmányai után idegenforgalmi szakmenedzser, majd közművelődési és közönségkapcsolati szakember képzettséget szerzett. Fiatal kora ellenére számos programon és eseményen megmutatta a közösségi élethez való pozitív hozzáállását. Ebből fakadóan 2015-ben csatlakozott a Közösség Kádártáért Egyesülethez, melynek tevékenységében aktív szerepet tölt be. Részt vállal a településrész közösségi munkáiban, továbbá Kádárta szépítésében. Ilyenek például parkrendezés, sédtisztítás, focipályaépítés, karbantartás, virágültetés, valamint egyéb településszépítő munkák. Számos programon és eseményen vállalt el kezdetben kisebb, majd később nagyobb feladatokat. Ma már az egyesület rendezvényeinek is főszervezői közé tartozik. Tevékenységeit az elmúlt nyolc év alatt ugyanazzal az aktivitással és kitartással végzi. Mindig minden feladatban lehet rá számítani, a rábízott munkát lelkiismeretesen és páratlan precizitással hajtja végre. A kádártai közösségi ház szakmai vezetői feladatait 2018 óta látja el, mely mellett ugyanolyan lendülettel segíti és támogatja az egyesület munkáját is. Gina tíz évig versenyszerűen táncolt, szabadidejét a családjával és barátaival tölti, valamint nagy szenvedélye az autóversenyzés, ahol testvére navigátoraként száll autóba.

A díjátadó után megemlékeztek az idén tizenöt éves Közösség Kádártáért Egyesületről is. A színpadon Tósokiné Kovács Aranka, az egyesület elnöke név szerint hívta ki az alapítókat, akiket nagy taps fogadott a közönség részéről.

Ezt követően folytatódtak a kötetlen programok, az est végén pedig a Groovehouse, és Nemazalány adtak koncertet, majd utcabállal záródott a Kádártai vigasságok.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony Gelgőre - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.