Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Polgárőrök is segítettek a kislány mentésében a Haszkovón

2023. május 30. 14:41
Hétfő délelőtt egy mentőhelikopter szállt le a Jendrassik-Venesz Technikum udvarán, hogy mielőbbi orvosi segítséget kapjon az a kétéves kislány, aki közeli otthonában leforrázta magát. A mentésben segédkező helyi polgárőrök portálunknak mesélték el tapasztalataikat.

Éppen délelőtti járőrszolgálatukat teljesítették a Veszprémi Polgárőr Egyesület tagjai a Damjanich utca környékén, amikor ők is felfigyeltek a lakótelep fölött megjelenő mentőhelikopterre. Gyorsan követték a hangot, ami a Jendrassik-Venesz Technikum udvarához vezette őket, ahol elég nagy és szabad terület volt, hogy leszálljon a gép – számolt be portálunknak a polgárőrök tagja mentésben résztvevő tagja a hétfő délelőtti eseményekről az ő nézőpontjukból.

Amikor odaértek, a helyszínen már kint volt a mentőszolgálat valamint a rendőrség is, utóbbi biztosította a környéket a mentők hatékony munkájához.

„Kollégáinkkal segítettünk levágni az iskola kapujáról a lakatot, majd a központunk felvette a kapcsolatot a rendőrség diszpécserével, hogy küldjenek még járőröket, akik segítenek a bámészkodók ellen védeni a helikoptert, valamint a mentők zavartalan munkáját” – mesélte tovább a polgárőr.

A baleset egyébként a Március 15. utcában történt az egyik társasházban. Miután a mentők stabilizálták a kislány állapotát, szintén a polgárőrök segítettek eljutni a helikopterig az orvosi csapatnak. Itt már arra is szükség volt, hogy a rendőrökkel közösen elküldjék azokat, akik csak fotózni, bámészkodni jöttek ki az utcára, ezzel megnehezítve a mentést.

A polgárőrök elmondták az eset kapcsán: ez volt az első alkalom, hogy valós vészhelyzetben, gyorsan kellett cselekedniük, de a kollégákkal közösen, valamint a rendőrséggel olajozottan együttműködve a tőlük telhetőt megtették.

A kislány állapotáról azóta nem érkezett újabb hír, úgy tudjuk, hogy életveszélyes állapotban szállította el a helikopter, a baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.