Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprémben lesz az Ünnepi könyvhét országos megnyitója

2023. május 31. 22:17
Június 8. és 10. között, a Kossuth utcán rendezik meg Veszprémben a könyvhetet.

A városi rendezvényt Porga Gyula polgármester és Csányi Vilmos etológus professzor nyitják meg csütörtökön – azonban rendhagyó módon pénteken is rendeznek egy megnyitót, hiszen az országos programsorozatot is itt indítják el. Ekkor Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke, valamint Grandpierre Attila fizikus, csillagász, író, zenész köszöntik a jelenlévőket.

A színpadon pénteken Fábián Jankával, Kóródi Anikóval, Pelczéder Katalinnal, Ladányi Istvánnal, Búzás Hubával, Márkusné Vörös Hajnalkával, Géczi Jánossal és Ircsik Vilmossal találkozhatunk. Szombaton Németh Szilvia, Móger Tímea, Pollágh Péter, Fenyvesi Ottóó, Csabai Lilla, Sebő József és Tömöry Péter munkáival ismerkedhetünk meg. Szombaton Barnai Brigittával és Szlavicsek Judittal zárul a sor.

Az Ünnepi Könyvhetet követően is folytatódnak a Művészetek Háza irodalmi programjai: június 12-én Margócsy István és Praznovszky Mihály beszélgetnek Petőfi Sándorról, 13-án pedig Korinek Janka verseskötetét mutatják be. A könyvhét ideje alatt a Dubniczay-palotában megtekinthető Godzsa Zoltán nyomdász minikönyv gyűjteményének egy részlete. 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. 2024. május 23. 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.