Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
19°C

Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót

2023. június 1. 10:54
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.

A képviselő – sok másik társával egyetemben - már első megválasztása óta, 2010-től minden évben megszervezi ezt az akciót a lakótelepen. Idén képviselői keretéből 150 ezer forint értékben vásárolt egynyári virágokat, valamint 100 ezer forintért termőföldet, amit kedden délután a Báthory iskola udvarába szervezett eseményen adott át a környéken élőknek.

Stigelmaier Józsefnétől megtudtuk, elsősorban az idősebb korosztályból érkeztek érdekélődők, a legidősebb, aki vitt magával ilyen növényeket egy 80 éves hölgy volt, de akadtak családosok is, akik ennek segítségével igyekeznek színesebbé, természetközelivé tenni a lakókörnyezetüket.

A képviselő kiemelte a Munkácsy utca 1. és 3. házakat, ahonnan különösen sok érdeklődő van minden évben, a virágok elültetése után pedig ez meg is látszik a panelházak környékén.

A növényeket egyébként egy veszprémi vállalkozótól, a Fórum kertészettől vásárolták, a logisztikában pedig a VKSZ Zrt. munkatársai segítettek.

Idén viszont nem csak virágokat és földet, hanem egy facsemetét is vásárolt a képviselő, amit jövő héten, június 6-án fognak elültetni a közeli Ringató óvodában, ami idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

vehir.hu
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. tegnap 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. 2024. június 15. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.