Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 17. Laura
Veszprém
17°C
2024. június 17. Laura
Veszprém
17°C

Egy nap alatt elfogták az ötvenmilliós betörőt a veszprémi rendőrök

2023. június 8. 11:04
Május végén egy dózsavárosi lakásba törtek be a betörők, ahonnan ötvenmillió forint értékben vittek el értéktárgyakat. Az esetnek több tanulsága is van, amiről szerdán sajtótájékoztató keretében számoltak be a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. Ugyanitt bemutatták azokat a tárgyakat is, amiket azóta megtaláltak a nyomozók, valamint a videófelvételt, amikor bilincsben elvezetik az egyik elkövetőt, akinek az elfogásához 24 órára volt csak szüksége a rendőröknek. Cikkünkben mi is megmutatjuk ezeket a részleteket.

A dózsavárosi lakás lakói egy hosszú hétvégére hagyták csak őrizetlenül otthonukat, de mire hazaértek azt látták, hogy valakik az ablakot benyomva bejutottak a lakásba, ahonnan értékes ezüst és arany érméket, ékszereket, valamint karóragyűjteményt is elvittek. Mindezt körülbelül 50 millió forint értékben.

Ez volt a feljelentés alapja, amit rögtön meg is tett a sértett a Veszprémi Rendőrkapitányságon május 30-án, a nyomozók pedig nagy erőkkel elkezdték az adatgyűjtést és az ügy felgöngyölítését.

„Gyorsaság, hatékonyság, együttműködés.” - Ezt a három kulcsszót emelte ki Suszter Tamás rendőr ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese akkor, amikor a sajtó előtt is beszámoltak az ügy részleteiről.

Mint elmondta, a sértett bejelentése után egyből megnézték a térfigyelő kamerák képét, összegyűjtötték az összes nyomot, majd a dunaújvárosi kollégáikat is bevonva a Fejér vármegyei Perkátán elfogták az egyik gyanúsítottat, aki azóta előzetes letartóztatásban van.

Dobosi Ádám (balra) és Suszter Tamás (jobbra)Dobosi Ádám (balra) és Suszter Tamás (jobbra)

Dobosi Ádám rendőr százados, a Veszprémi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Élet- és Ifjúságvédelmi Alosztály vezetője a sajtótájékoztatón elmondta, a 36 éves tettest már a feljelentés másnapján elfogták és előállították a rendőrkapitányságon, őrizetbe vették és jelentős értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap egy budapesti zálogházban a nyomozók lefoglalták a bűncselekmény során ellopott 35 darab aranyérmét. További eljárási cselekmények során a nyomozók nagyértékű órákat és ékszereket is lefoglaltak.

A rendőrség keresi a további hiányzó értékeket, illetve körözést adott ki a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható másik két tettestárs felkutatása érdekében, mondta el a nyomozás részleteit Dobosi Ádám.

A rendőrök az ügy tanulságaként kiemelték, a nyár közeledtével sokan mennek el nyaralni, ilyenkor azt tanácsolják, hogy a közösségi médiában ne tegyék közzé, hogy éppen nem tartózkodnak otthon, csak azután osszák meg nyaralási élményeiket, ha már hazatértek, így elkerülhetik, hogy a betörők potenciális célpontjai legyenek.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat Kiosztották a Magyar Mozgókép Díjakat A Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Breier Ádám, a Lefkovicsék gyászolnak rendezője bizonyult a legjobb elsőfilmesnek, a Bolond Istók pedig a legjobb tévéfilmnek járó elismerést vihette haza a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán. tegnap 15:05 „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. 2024. június 15. 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. 2024. június 15. 14:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.