Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Elindult a V-Bike tesztüzem, a lakosság július 1-jétől használhatja a bringákat

2023. június 9. 14:15
A V-Bike közbringarendszer Magyarország első olyan közösségi kerékpáros rendszere, ahol minden bicikli elektromos rásegítéssel rendelkezik. Fontos mérföldkő, hogy elindult a rendszer tesztüzeme a kivitelező és az üzemeltető részvételével annak érdekében, hogy a hivatalos használatba vétel idejére, július 1-re minden tökéletesen működjön – közölte a Polgármesteri Hivatal.

A veszprémi közbringarendszer kialakítását két, Európai Unió által támogatott projekt révén, összesen 250 millió foritnból valósítják meg. Az európai uniós társfinanszírozással megvalósuló projektek célja a városi kerékpárhálózat fejlesztése mellett a közbringarendszer kialakítása is.

A közbringarendszer megvalósítására Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata a Telekom Rendszerintegráció Zrt.-vel kötött szerződést tavaly októberben. A V-Bike-helyszíneken a kivitelezés és eszközbeszerezés 2023. május végén befejeződött, az egyhónapos próbaüzem pedig elindult. 

FONTOS! A lakosság türelmét kérik, mert a tesztüzemet csak a kivitelező cég végezheti, egyelőre csak ők használhatják a kihelyezett kerékpárokat! A lakosság július 1-jén veheti majd igénybe először az új elektromos bicikliket a közösségi közlekedési közszolgáltatás részeként.  A rendszer üzemeltetője a V-Busz Kft. 

A 10 db gyűjtőállomás, összesen 150 db dokkolóállással, 100 db egyedi kialakítású, elektromos rásegítéssel ellátott (pedelec) közbringa kerékpárral, az alábbi helyszíneken található:

1. Kossuth utca - SPAR
2. Barátság park
3. Balaton Pláza
4. Állatkert parkoló
5. Rózsa utca 48. társasház
6. Cholnoky utca - PENNY
7. Kálvin János park
8. Kiskuti Csárda
9. Erzsébet sétány
10. Úrkút utca

A kölcsönzés menetéről, annak feltételeiről és a díjszabásról bővebb információ a http://www.vbike.hu oldalon, illetve a mobilapplikációban érhető el.

vehir.hu
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.