Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Biztonságossá, sőt, otthonossá lett a gyermekkönyvtár

2023. június 9. 22:21
Csütörtök délután óvodások műsorával nyitotta meg hivatalosan is kapuit az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyermek részlege.

Porga Gyula polgármester az átadón mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, a már-már használhatatlanná vált tér felújítása új lehetőségeket nyit a gyermekkönyvtárban, amit mielőbb be kell lakni. A falak már penészesek voltak, veszélyeztetve ezzel a legkisebbeket.

A hely egyébként 1997-98-ban volt utoljára felújítva, így mostanra valóban méltatlanná vált annak használata. Baranyai Tamás, az intézmény igazgatója elmondta, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azonnal az ügy mellé állt, ezzel pedig az olvasás népszerűsítése is még reálisabb cél az intézményben.

Navracsics Tibor elmondta, egy város nem csupán személyekből, helyszínekből, de közösségekből is áll. Tagjai jelentik a kultúrát, aminek idén Veszprém a fővárosa.

A könyvtár már számos új funkcióval bővült, amióta a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotát fejlesztik.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Neked melyik a kedvenc veszprémi könnyűzenei formációd? Várjuk kommentben a szavazatokat és mi megkeressük a legnépszerűbb előadót, hogy exkluzívinterjút készítsünk vele a zene világnapja alkalmából. ma 11:05 Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás gasztro Balaton Wine & Gourmet - giccsnek is hívhatnánk, de csak a szürke hétköznapokért élni, igazán időpocsékolás A Balaton Wine & Gourmet fesztivál olyan, mint az ország tortája: nem mindenkinek való, mégis mindenki akar belőle magának egy szeletet. Második éve próbál összecsiszolódni a rendezvénysorozat a veszprémiekkel, és úgy tűnik kezdjük megszokni az ízét. ma 10:13 Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza Az utolsó negyedévben is kiemelkedő programokkal várja az érdeklődőket a Művészetek Háza A Simoga-ház emeletén, a felújított S-Stúdióba várta a sajtó képviselőit a Művészetek Háza szerda délután, hogy ismertessék az EKF évében még ránk váró őszi-téli programokat.   2023. szeptember 27. 22:10 Jazzfesztivál novemberben! Jazzfesztivál novemberben! Négy napon át csaknem harminc koncert, világsztárok, köztük Erik Truffaz, Bill Frisell, Manu Katché és Jojo Mayer fellépése várja a műfaj iránt érdeklődőket november 16-tól 19-ig a Veszprém Jazz Fesztiválon - hangzott el az esemény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2023. szeptember 27. 12:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.