Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C
2024. május 28. Emil, Csanád
Veszprém
19°C

Biztonságossá, sőt, otthonossá lett a gyermekkönyvtár

2023. június 9. 22:21
Csütörtök délután óvodások műsorával nyitotta meg hivatalosan is kapuit az Eötvös Károly Megyei Könyvtár gyermek részlege.

Porga Gyula polgármester az átadón mondott ünnepi beszédében hangsúlyozta, a már-már használhatatlanná vált tér felújítása új lehetőségeket nyit a gyermekkönyvtárban, amit mielőbb be kell lakni. A falak már penészesek voltak, veszélyeztetve ezzel a legkisebbeket.

A hely egyébként 1997-98-ban volt utoljára felújítva, így mostanra valóban méltatlanná vált annak használata. Baranyai Tamás, az intézmény igazgatója elmondta, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter azonnal az ügy mellé állt, ezzel pedig az olvasás népszerűsítése is még reálisabb cél az intézményben.

Navracsics Tibor elmondta, egy város nem csupán személyekből, helyszínekből, de közösségekből is áll. Tagjai jelentik a kultúrát, aminek idén Veszprém a fővárosa.

A könyvtár már számos új funkcióval bővült, amióta a meglévő kulturális intézmények infrastrukturális állapotát fejlesztik.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál Idén is minden korosztályra gondol az Operettfesztivál A Veszprémi Petőfi Színház idén hetedik alkalommal rendezi meg június 20-23. között a Rátonyi Róbert Operettfesztivált, amely a város különböző pontjain ad majd izgalmas programkínálatot a műfaj kedvelőinek. tegnap 21:47 Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból Porga Gyula: A béke üzenetét továbbítom a világnak ezeresztendős városunkból A Hősök Napján azokra a magyar katonákra és polgári személyekre emlékezünk, akik háborús események, harcok során estek el, mert hazájukat, népüket, szeretteiket, családjukat védelmezték. Veszprémben több helyen tartottak megemlékezéseket, a központi ünnepséget vasárnap a Vörösmarty téri emlékműnél, ahol Porga Gyula polgármester mondott ünnepi beszédet katonai tiszteletadás mellett. tegnap 0:09 Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Hideg borok és pezsgők, naplemente a Viadukt felett, estébe nyúló beszélgetések – ilyen volt az első Veszprémi Borszalon Pénteken lezajlott az első Veszprémi Borszalon, ami minden részletében igazolta az előzetes várakozásokat. 2024. május 25. 21:24 Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Erős vár a mi Istenünk Veszprémben Szabadság + elköteleződés címmel tartották missziói napjukat az evangélikusok szombaton Veszprémben az ActiCity-ben. Az esemény szervezői – a Veszprémi Evangélikus Egyházközség – gyermekeknek, fiataloknak és felnőtteknek is gondoskodtak programokról, miközben a város megismerésére és hitük elmélyítésére is volt idejük. 2024. május 25. 13:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.