Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
18°C

Az utolsó simításokat végzik az ifjúsági koncepción

2023. június 15. 9:16
A város ifjúsági koncepciójáról egyeztettek szerdán a Hangvillában, fiatalok bevonásával.

A szerdai rendezvényen résztvevő fiatalok megismerhették és hozzászólhattak a formálódó ifjúsági koncepcióhoz, amin egy éve dolgozik már a polgármesteri hivatal és a Lélektér Alapítvány.

A programot Nagy-Vargha Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg, aki fontosnak nevezte a fiatalok részvételét a demokratikus folyamatokban. A rendszerváltás óta kialakult intézményrendszerben erre lehetőségük is van, hiszen már általános iskolás kortól kezdve jelen lehetnek a diákönkormányzatokban, és képviselőket küldhetnek a diákparlamentbe, ahol közvetlenül az oktatásért felelős top döntéshozóknak tolmácsolhatják észrevételeiket. Ezekből időnként valódi intézkedések is születnek, így például az első sikeres nyelvvizsga ingyenessé tétele is egy ilyen kezdeményezés eredménye.

Hegedűs Barbara alpolgármester a helyi viszonyokról beszélt: Veszprémben 2015 óta különféle kedvezményeket, ösztöndíj programot vezettek be a fiatalok számára, és a városi költségvetésből dedikált keretet biztosítanak a városi diákönkormányzat (Vediök) részére is. 

Az ifjúsági koncepció előkészítése során húsz alkalommal szerveztek műhelymunkát, melyeken keresztül ötszáz főt értek el. A koncepció ősszel kerülhet a képviselőtestület elé.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Haszkovó Szó szerint egy egész várost építettek fel a városon belül Az Építők kövénél emlékeztek meg azokra a munkásokra, akik a 20. század második felében több ütemben felépítették a Jutasi úti lakótelepet, vagy ahogyan a helyiek emlegetik, a Haszkovót. Az ünnepségen elhangzott: a ma élő fiatal generáció tagjainak is meg kell ismernie, hogy kik voltak azok, akik egykor otthonaiknak az alapjait lerakták. ma 16:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.