Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
21°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
21°C

Navracsics Tibor: a turizmusfejlesztés térségi szemlélettel lehet igazán hatékony

2023. június 15. 12:18 // Forrás: MTI
A turizmusfejlesztés térségi szemlélettel lehet igazán hatékony, a jövőben tudatosan kell fejleszteni a vármegyehatárokon átívelő, önálló identitást mutató térségeket, köztük a Bakony térségét - mondta Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a Bakony Turisztikai Chartájának csütörtöki aláírása alkalmából rendezett konferencián.

 A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a Bakonynak tájegységi identitása van, amely összefűzi az ott lévő településeket.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke elmondta, hogy a Bakony Turisztikai Charta 2030-ig fogalmaz meg célokat, amelyek azt célozzák, hogy a Bakony, mint vonzó, egységes márka jelenjen meg a turisztikai térképen.

Navracsics Tibor beszélt arról is, hogy a Bakony térség fejlesztésekor nem kizárólag befektetésekben gondolkodnak, hanem a térség karakterisztikáját veszik figyelembe, megjelenik a Bakony szellemisége, lelkisége. Hozzátette: a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa Program tapasztalatai alapján lehet és érdemes is a kultúrára és a turizmusra alapozni a fejlesztéseket. 

A Bakony ugyan kínál vonzó úticélokat, de nincs egységes brandje (Illusztráció: vehir archív)A Bakony ugyan kínál vonzó úticélokat, de nincs egységes brandje (Illusztráció: vehir archív)

Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt hangsúlyozta, hogy az aktív turizmus igen kedvelt Magyarországon, és fontosnak nevezte, hogy összehangolják a turisztikai lehetőségeket a fejlesztési irányokkal. Jelezte: 2,7 milliárd forint plusz forrás jut Veszprém vármegyében az aktív turizmus fejlesztésére, ebből 1,8 milliárd forint a Bakony régióra. 

Baráth Gergely, az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ igazgatója szerint a bakonyi összefogás minta lehet az országban más térségek és szervezetek számára is, és megjegyezte: fontos, hogy az érintettek elképzelései és igényei szerint történjen majd az együttműködés. A turisztikai célpontok kiválasztása általában úgy történik, hogy az emberek egy-egy térséget választanak úti célként, nem csupán egy települést, ezért nagy a jelentősége a térségi fejlesztés előtérbe kerülésének.

Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke felidézte:

a charta gondolatát az hívta életre, hogy a Bakony nincs jelen egységes turisztikai desztinációként és nincs együttműködési hálózat, amely működtetné. Ez hatalmas versenyhátrányt jelent a térség számára.  

Hangsúlyozta, hogy a helyi értékekre, hagyományokra támaszkodva lehet sikeres és hosszú távon életképes márkát teremteni.  A dokumentumban egyebek mellett olyan célokat fogalmaztak meg, mint a közösségek védelme, az együttműködések szorgalmazása, az egyedi értékek védelme, a vendégszeretet, a turisztikai vonzerő megőrzése. 
 

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben járt Magyar Péter Veszprémben járt Magyar Péter A Vén Európa és Szent Pál idézet is elhangzott Magyar Péter országjáró körútjának veszprémi állomásán május 1-jén délután a Kossuth utcán, amelyre néhány száz szimpatizáns és érdeklődő látogatott ki. Az „ellenzéki messiásként” is emlegetett Magyar a veszprémi jobboldali városvezetésről egy szót sem ejtett beszédében, ellenben börtönnel fenyegette meg a Fidesz-kormány tagjait, az oligarchákat, de még az újságírókat is. ma 11:55 Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Nem több és nem is kevesebb, mint amit várunk egy május 1-től - ilyen volt a Gyárkertben a majális Hosszú évek után először most érződött, hogy a veszprémi majális nem csupán egy tessék-lássék rendezvénye volt a városnak, hanem megragadta azt a hangulatot, amit ettől a naptól el lehet várni rendezvény szinten. Az idei veszprémi majális ezért nem volt több, de nem is kevesebb ennél, hiszen a Gyárkertben körhinták, dodzsem, céllövölde, kürtőskalács, fagyi és sör mellett a retro zenék és koncertek között élvezhették az emberek a szerdára eső munka ünnepét. tegnap 21:09 Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. 2024. április 30. 15:28 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. 2024. április 30. 15:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.