Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
24°C

Visszatérhetünk a múzeumba

2023. június 19. 13:27 // Forrás: VEB2023, LDM
Újranyit a Laczkó Dezső Múzeum, színes programokkal készül a Művészetek Háza – most szombaton rendezik meg a múzeumok éjszakáját.

A Laczkó Dezső Múzeumot hosszú idő után most először látogathatja a közönség. A felújított épületben nagyszabású kiállítást rendeznek Egry József festményeiből Egry 140 címmel, a tárlatot Nyáry Krisztián író nyitja meg 16 órától. Az író tárlatvezetést is tart héttől, ám erre már minden hely elkelt. Nyolctól kvízestet rendeznek a földszinti látványkönyvtárban, este tíztől pedig Sipos Anna, az Egry 140 kiállítás kurátora tart tárlatvezetést, amire a program@ldm.hu ímél címen lehet bejelentkezni.

Szombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitójátSzombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitóját

A gyerekeket a Kabóca Bábszínház programjaival várják, miközben az épület foglalkoztató termében Péterváry-Szanyi Brigitta és Gönczi Vivien interaktív előadásain interaktív sírfeltáráson vehetünk részt és megismerkedhetünk a középkori gasztronómiával is. A Bakonyi Házban este kilenctől lámpás tárlatvezetést tartanak, a Hősök Kapujábna pedig Pátkai Ádám Sándor kurátor tárlatvezetését követően a Sümegi Hastánc Egyesület és a Tabulatúra Régizene Együttes műsorával festik színesebbé az esténket.

Brazil példa alapján a kreatív ipar és női közösségek kapcsolatáról mutatnak be időszaki tárlatot az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Zug közösségi terében. A társadalmi vállalkozások című kiállítást 17.00 órakor Susane Kleebank brazil nagykövet nyitja meg.

Látogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a FixirLátogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a Fixir

A Művészetek Házában Laczkó Péter és Kriván Marcell vándorfényképész bemutatót, Ujj Zsuzsi és Zalka Imre fotótörténeti előadást és bemutatót tart az üveglemezre készített fénykép témakörben. A legkreatívabb családokat játék a színekkel, fotóból festményt és a téglakereső-téglavető művészeti foglalkozásokkal várják. Az irodalmi játékos esten a Szent Iván éji mágiával ismerkedhetünk. Az intézmény kiállítóterei minden órában különleges tárlatvezetéseket kínálnak, míg a legújabb helyszín, a Fixir négyfalas immerzív vetítéssel mutatkozik be.

Arról pedig már külön megemlékeztünk, hogy a hagyományos Juhannus-napi tűzgyújtás sem maradhat el a Séd-völgyben.

Kapcsolódó cikk
Fellángol a veszprémi Csónakázó-tó Szent Iván éjjelén
Idén is megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napi programjait június 24-én, aminek az egyik leglátványosabb része az lesz, amikor egy égő tutajt engednek el a veszprémvölgyi Csónakázó-tóban.
vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.