Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Visszatérhetünk a múzeumba

2023. június 19. 13:27 // Forrás: VEB2023, LDM
Újranyit a Laczkó Dezső Múzeum, színes programokkal készül a Művészetek Háza – most szombaton rendezik meg a múzeumok éjszakáját.

A Laczkó Dezső Múzeumot hosszú idő után most először látogathatja a közönség. A felújított épületben nagyszabású kiállítást rendeznek Egry József festményeiből Egry 140 címmel, a tárlatot Nyáry Krisztián író nyitja meg 16 órától. Az író tárlatvezetést is tart héttől, ám erre már minden hely elkelt. Nyolctól kvízestet rendeznek a földszinti látványkönyvtárban, este tíztől pedig Sipos Anna, az Egry 140 kiállítás kurátora tart tárlatvezetést, amire a program@ldm.hu ímél címen lehet bejelentkezni.

Szombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitójátSzombaton rendezik meg a megújult Laczkó Dezső Múzeum első kiállításmegnyitóját

A gyerekeket a Kabóca Bábszínház programjaival várják, miközben az épület foglalkoztató termében Péterváry-Szanyi Brigitta és Gönczi Vivien interaktív előadásain interaktív sírfeltáráson vehetünk részt és megismerkedhetünk a középkori gasztronómiával is. A Bakonyi Házban este kilenctől lámpás tárlatvezetést tartanak, a Hősök Kapujábna pedig Pátkai Ádám Sándor kurátor tárlatvezetését követően a Sümegi Hastánc Egyesület és a Tabulatúra Régizene Együttes műsorával festik színesebbé az esténket.

Brazil példa alapján a kreatív ipar és női közösségek kapcsolatáról mutatnak be időszaki tárlatot az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Zug közösségi terében. A társadalmi vállalkozások című kiállítást 17.00 órakor Susane Kleebank brazil nagykövet nyitja meg.

Látogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a FixirLátogatható a Művészetek Háza vadonatúj bemutatóhelye, a Fixir

A Művészetek Házában Laczkó Péter és Kriván Marcell vándorfényképész bemutatót, Ujj Zsuzsi és Zalka Imre fotótörténeti előadást és bemutatót tart az üveglemezre készített fénykép témakörben. A legkreatívabb családokat játék a színekkel, fotóból festményt és a téglakereső-téglavető művészeti foglalkozásokkal várják. Az irodalmi játékos esten a Szent Iván éji mágiával ismerkedhetünk. Az intézmény kiállítóterei minden órában különleges tárlatvezetéseket kínálnak, míg a legújabb helyszín, a Fixir négyfalas immerzív vetítéssel mutatkozik be.

Arról pedig már külön megemlékeztünk, hogy a hagyományos Juhannus-napi tűzgyújtás sem maradhat el a Séd-völgyben.

Kapcsolódó cikk
Fellángol a veszprémi Csónakázó-tó Szent Iván éjjelén
Idén is megszervezi a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület a hagyományos Juhannus-napi programjait június 24-én, aminek az egyik leglátványosabb része az lesz, amikor egy égő tutajt engednek el a veszprémvölgyi Csónakázó-tóban.
vehir.hu
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. ma 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. ma 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. tegnap 12:01 Herenden egymást érik a tehetségek Herenden egymást érik a tehetségek Sportegyesületeinek és művészeti csoportjainak szervezett gálát Herend városa szombat este, hivatalosan is elismerve sikeres szerepléseiket. 2023. november 26. 17:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.