Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Családi napot rendeztek pénteken Öskün

2023. június 24. 18:21
Az általános iskolában megrendezett programon főleg helyi csoportok léptek fel.

Ángyán Tamás polgármester a helyszínen elmondta: az eredeti tervek szerint az Ösbő parkban rendezték volna meg a falunapot, a park felújítási munkálatai azonban elhúzódtak. A polgármester beszámolt az idei eredményekről a faluban: külterületi utak fejlesztésére nyertek pályázati támogatást és benyújtottak újabb igényléseket belterületi utakra is; új bölcsődét avattak, jelenleg is folyik a leendő egészségház közbeszerzési eljárása; a rendezési terv felülvizsgálata révén új lakótelkekkel és az ipart kiszolgáló területekkel tehetik vonzóbbá a települést. A képviselőtestület akciótervet dolgoz ki a civil szervezetek működésének támogatására és terheinek csökkentésére. 

Ovádi Péter parlamenti képviselő a helyi közösséget méltatta, akik igénylik az aktív civil életet. Az év elején átadott bölcsőde kapcsán rámutatott, hogy az ösküiek szeretnek itt élni, itt képzelik el a jövőjüket. A közösség összefogása révén a jövő is sikeres lesz.

Ovádi Péter és Harnos László, a háttérben Ángyán TamásOvádi Péter és Harnos László, a háttérben Ángyán Tamás

Az óvodások néptánc bemutatóját követően kitüntetést adtak át Harnos Lászlónak, a település korábbi tanácselnökének (1985-1990), polgármesterének (1990-1994). Irányítása idején épült fel az általános iskola, az orvosi rendelő, és ekkoriban aszfaltozták le az ösküi utak nagy részét. A későbbiekben még négy ciklusban képviselőként vett részt az önkormányzat működésében. 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. ma 8:38 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.