Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Éjszaka a múzeumban – Képriport szombatról

2023. június 25. 13:15 // Forrás: MTI, vehir
Ezen a hétvégén élhettük meg az év legrövidebb szombat éjszakáját, és hagyományosan ebben az időpontban rendezték meg a múzeumok éjszakáját. A veszprémi kiállítóhelyek idén is kitettek magukért.

Laczkó Dezső Múzeum

Felújítás miatt hosszú ideig zárva tartott a Laczkó Dezső Múzeum, a múzeumok éjszakájára azonban új fényében tündököl az épület. Az újranyitást Egry József balatoni és olaszországi festményeit bemutató nagyszabású kiállítással tették grandiózusabbá – a kiállíátsban Nyáry Krisztián irodalomtörténész tartott tárlatvezetést –, de emellett sírfeltáró interaktív régészeti előadást és legós építős foglalkozást is tartottak szombat este.

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Kovács Bálint / vehir)(Kovács Bálint / vehir)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

Művészetek Háza

A Művészetek Háza kiállítóterei is tárt kapukkal várták az érdeklődőket. Amellett, hogy az éppen aktuális kiállításokat meg lehetett tekinteni, különféle programokkal, workshopokkal is készült az intézmény. A Vass Cipőtárban cipőgyártó- és tisztító bemutatót rendeztek, míg Zalka Imre vándorfotográfus fotótörténeti előadást és bemutatót tartott, ahol a látogatókkal együttműködve készített fényképeket üveglemezre. 

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Szalai Csaba / vehir)(Szalai Csaba / vehir)

vehir.hu
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. tegnap 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. tegnap 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. 2023. november 28. 12:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.