Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
34°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
34°C

Éjszaka a múzeumban – Képriport szombatról

2023. június 25. 13:15 // Forrás: MTI, vehir
Ezen a hétvégén élhettük meg az év legrövidebb szombat éjszakáját, és hagyományosan ebben az időpontban rendezték meg a múzeumok éjszakáját. A veszprémi kiállítóhelyek idén is kitettek magukért.

Laczkó Dezső Múzeum

Felújítás miatt hosszú ideig zárva tartott a Laczkó Dezső Múzeum, a múzeumok éjszakájára azonban új fényében tündököl az épület. Az újranyitást Egry József balatoni és olaszországi festményeit bemutató nagyszabású kiállítással tették grandiózusabbá – a kiállíátsban Nyáry Krisztián irodalomtörténész tartott tárlatvezetést –, de emellett sírfeltáró interaktív régészeti előadást és legós építős foglalkozást is tartottak szombat este.

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Kovács Bálint / vehir)(Kovács Bálint / vehir)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

Művészetek Háza

A Művészetek Háza kiállítóterei is tárt kapukkal várták az érdeklődőket. Amellett, hogy az éppen aktuális kiállításokat meg lehetett tekinteni, különféle programokkal, workshopokkal is készült az intézmény. A Vass Cipőtárban cipőgyártó- és tisztító bemutatót rendeztek, míg Zalka Imre vándorfotográfus fotótörténeti előadást és bemutatót tartott, ahol a látogatókkal együttműködve készített fényképeket üveglemezre. 

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(MTI / Vasvári Tamás)(MTI / Vasvári Tamás)

(Szalai Csaba / vehir)(Szalai Csaba / vehir)

vehir.hu
további cikkek
Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Veszprémi színháztörténeti pillanat a Pannon Várszínházban Csütörtökön este játszotta a 250. alkalommal "A Pál utcai fiúkat" a Pannon Várszínház.  2024. július 5. 15:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.