Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az LMP módosító indítványt nyújtott be a 2024. évi költségvetés kapcsán

2023. június 29. 8:09
Kanász-Nagy Máté, az LMP országgyűlési képviselője, valamint Gerstmár Ferenc, a zöld párt veszprémi önkormányzati képviselője szerda délután a Kossuth utcán tartott sajtótájékoztatót.

Kanász szerint a 2024. évi költségvetés igazságtalan: az energiaválság és klímaválság mellett bérválságról is beszélhetünk, amely Kanász szerint a kormány elhibázott gazdasági és költségvetési politikájának a következménye. A költségvetésben elhanyagolják a szociális területet, az oktatást, valamint az egészségügyet.

Kanász úgy fogalmazott, pénz ugyan van, de azt a nagyvállalkozások, a multinacionális vállalkozások, az autógyárak és az akkumulátorgyárak támogatására fordítják. Hozzátette, a költségvetés azoknak előnyös, akik egyébként sincsenek rászorulva segítségre.

Gerstmár Ferenc elmondta, ahogy ez a megelőző években is történt, a kezdeményezésére benyújtott javaslatokat most is elutasították. Így a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola nyílászáróinak cseréjét, a Veszprémi Kistérség Többcélú Társulása idősotthoni ellátás férőhelyszám bővítése új ingatlan bevonásával, valamint a Damjanich János utcai parkolóház megvalósítását.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. 2024. február 20. 13:59 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 Nászút a világ körül – Zárug Zita és Harkányi Árpád története Nászút a világ körül – Zárug Zita és Harkányi Árpád története A Házasság hetének rendezvényei szombaton is folytatódtak, a Gizella Hotel És Étteremben egy nem mindennapi kerekasztal beszélgetésre került sor. Az idő végességéről, a bátrak szerencséjéről, a tudatosságról mesélt Zárug Zita és férje, Harkányi Árpád, akik mertek nagyot álmodni: egy héttel esküvőjük után szó szerint a nyakukba vették a világot, biciklire ültek, és négy évig világot láttak… 2024. február 17. 22:01 LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól. 2024. január 26. 17:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.