Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
29°C

Rekonstruálják a József Attila utcát

2023. június 29. 17:30
Csütörtök délután számoltak be a három választókerületet is érintő útszakasz felújításáról. A lakosság türelmét kérik a következő időszakra, hogy aztán biztonságosabb úton haladhassanak végig.

Halmai Gábor önkormányzati képviselő elmondta: 2021 áprilisában döntött a kormány a Modern Városok Program keretein belül útfelújításra használható csomagról. Ennek egyik állomása a József Attila utca felújítása, melynek az ivóvíz rekonstrukciója már tavaly megvalósult.

Csik Richárd önkormányzati képviselő fontosnak véli, hogy a lakosságot időben tájékoztassák, ahogy azt az elengedhetetlen célt is, hogy minél zökkenőmentesebben teljen a felújítás. A József Attila utcát érintő változás pontosan az Egyetem utcától a Victor Hugo utcáig tart, s a beavatkozás két ütemben zajlik majd. Elsőként a csapadékvíz elvezetése a soros, majd pedig felújítják az útfelületet, s a járda is megújul mindkét oldalon. Július negyedikén adják át a munkaterületet, s tizedikén kezdődik a munka. Forgalomkorlátozásra természetesen kell majd számítani.

Bázsa Botond önkormányzati képviselő utalt rá, már annyi beruházás, felújítás, átadás történt a városban, hogy lassan rá se lehet ismerni. Szerinte száz évben egyszer adódik ilyen lehetőség. A József Attila utca megújítása is jelentős mérföldkő, hiszen hamarosan egy modernebb, biztonságosabb utat kapnak a lakók.

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.