Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Átadták az Ajkai Magyar Imre Kórház megújult infektológiai épületét

2023. június 30. 14:53 // Forrás: MTI
A Semmelweis-napi ünnepségen Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a 3 milliárd forintból megvalósult fejlesztés új korszakot nyit a régió egészségügyi ellátásában.

Navracsics azt mondta: a Veszprém vármegye nyugati részét ellátó ajkai kórházban olyan megújulás történt, amely hosszú távú befektetés a jövőbe, annak révén a dolgozók és a betegek is elégedettebbek lesznek. A beruházás eredményeként az osztály 30 betegágyán az ellátás korszerűbbé, komfortosabbá válik. Emlékeztetett: a koronavírus-járvány idején az ajkai kórház országosan is kiemelt feladatokat látott el, a fejlesztés az akkori erőfeszítések elismerése is.  

( MTI / Katona Tibor )( MTI / Katona Tibor )

Takács Péter, a Belügyminisztérium államtitkára kiemelte: a kormány elkötelezett az egészségügy fejlesztése és a szakdolgozói béremelés mellett. Mint mondta, 240 milliárd forint áll a rendelkezésre a béremelésre, amelynek következő lépcsőjében július 1-jétől 18 százalékos béremelésre készülnek az ágazatban. Az egészségügyi ágazat változóban van, ezekkel a változásokkal megfontoltan kell szembenézni.

Nagy Zoltán, a Magyar Imre Kórház főigazgatója azt emelte ki, hogy 40 év után épült újjá az infektológiai osztály, szavai szerint a beruházás révén jelentősen javul az ellátás színvonala.

A helyszínen kiadott sajtóanyagban azt írják: a fejlesztés révén az épület megközelítése mentővel is lehetséges. Kialakítottak egy betegszállító liftet, a földszinten létrejött az infektológiai diagnosztika és kislabor valamint a szakambulancia. Az infektológiai osztály és a szomszédos főépület között zárt összekötő folyosó épült a betegközlekedés gördülékenyebbé tétele érdekében. A tetőtérben orvosi szobákat és nővér öltözőt alakítottak ki.     A 30 betegágy elhelyezése egy-két, valamint három ágyas kórtermekben történik. A kórtermek mindegyike zsilipelhető és vizes blokkal ellátott. Az épületbe klímát szereltek a homlokzatot hőszigetelték. 

vehir.hu
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  tegnap 11:37 Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át. tegnap 15:01 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. tegnap 11:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.