Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Dr. Fejes István, Veszprém aljegyzője kapta idén a Véghely-díjat

2023. július 1. 7:27 // Forrás: VMJV Önkormányzata
Az elsimerést június 30-án, a köztisztviselők napján adták át a hivatali dolgozónak.

Dr. Fejes István a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett 1977-ben, majd 1983-ban végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem állam- és jogtudományi karán, a jogi szakvizsgáját 1986-ban teljesítette.

A közigazgatásban kezdett el dolgozni, előbb a Városi Tanács Igazgatási Osztályán, majd a Veszprém Megyei Illetékhivatalnál. Ugyan később elhagyta a köztisztviselői pályát – több helyen, így rövidebb ideig a Kisiparosok Országos Szervezeténél, azután a Forrás Takarékszövetkezetnél is dolgozott –, munkájából adódóan mindig az állampolgárok, a vállalkozók, az ügyfelek segítése, ügyes-bajos dolgainak intézése maradt a feladata. A hivatalhoz 2008-ban csatlakozott ismét, ahol előbb Általános Igazgatási Csoportvezetőként, 2011 májusától pedig a Közigazgatási Iroda vezetőjeként, majd júniustól egyben aljegyzőként is dolgozik.

Tevékenysége a kezdetektől rendkívül szerteágazó. A közvetlen hatósági döntéshozatalon túl – sok más munkaterület mellett – a sokszor kényes birtokvédelem, a hozzátartozók számára meghatározó anyakönyvi és hagyatéki terület irányítása is speciális felkészültséget igényel. Felelős a hivatal iratkezeléséért és a mindenkori országos, uniós és a helyi választásokhoz kapcsolódó többletfeladatokból is mindig kivette a részét.

Munkájában mindig pontos. Jogászi precizitással mérlegel minden leírt szót vagy gondolatot. Fáradhatatlan lelkesedéssel fordul a minél bonyolultabb közigazgatási jogesetek felé.

Vezetőként példamutató kapcsolatot ápol közvetlen kollégáival. Munkatársaiért, a meghozott döntésekért minden szituációban kiáll. Nem egy alkalommal magánéleti problémák orvoslásában, bonyolult élethelyzetek megoldásában is szívesen segítette környezetét egy-egy jogi tanáccsal vagy egyszerűen emberséges hozzáállásával, állt dr. Fejes István méltatásában. 

vehir.hu
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.