Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C
2023. december 3. Ferenc
Veszprém
-4°C

Mi már kipróbáltuk és imádtuk - megnyílt a Füge Liget a város szívében

2023. július 1. 13:57
A város egyik legjobb kávéját és legfinomabb vegán pisztáciás süteményét szombattól már a Zöld Város központjában újonnan megnyitott Füge Liget kávézóban - mely a népszerű Füge Fagyiudvar és Kávézó „édestestvére” - is megkóstolhatja a nagyközönség.

A Veszprém szívében elhelyezkedő tér egyik közkedvelt pontja lesz majd valószínűleg az új kávézó, mely a Kálvária-domb mellett helyezkedik el, a legmodernebb gépészettel ellátva, egy összefüggő, hatalmas napos terasszal együtt. A Megyeház-térre nyíló kávézó födémjén zöldtető épült, kívülről látszóbeton kialakítást kapott – a fejlesztéseknek köszönhetően tökéletesen illeszkedik a környezetéhez.

A fiatalok mellett, a családosok számára is az egyik legjobb helyszín a Füge Liget, hiszen karnyújtásnyira van tőle a város legújabb és legmodernebb játszótere, az Erzsébet-liget, ráadásul a parkolással sem szükséges vesződni, Veszprém V-bike programjának egyik állomása is pár tíz méterre található.

A Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrelA Füge Liget megálmodói: Penovác Anna, Dobos Márton, Hakkel Zsófi és Tremmer Roland Hegedűs Barbara alpolgármesterrel

A pénteki megnyitón Dobos Márton, a kávézó üzletvezetője elmondta: családjával két éve már valóra váltották egy álmukat a Füge Fagyiudvar létrehozásakor, és nem is remélték, hogy most újból ilyen fantasztikus dologba kezdhetnek bele.

Az üzletvezető valódi szenvedéllyel beszélt jövőbeli terveikről, szeretnének majd a közelben dolgozó kórházi, egyetemi, illetve önkormányzati alkalmazottaknak is kedvezményekkel kedveskedni. A kisgyermekes családoknak külön étlappal és itallappal készülnek, van játszósarok az épületen belül és még kismotor-tároló is lesz a teraszon.

Az arculat egyelőre nagyban hasonlít a Füge Fagyiudvar kínálatához, de szerencsére ez azt jelenti, hogy a minőség is egyezik, csak egyszerűbb és pörgősebb kivitelben. A személyzet nagyon kedves, a környezet pedig tényleg idilli, valóban profi vendéglátóhely lett belőle, az elvárásoknak megfelelően.  

Ehhez szükség volt a helyszín megálmodásához, kivitelezéséhez és persze finanszírozásához is, melyért Dobos Márton külön köszönetet mondott többek között az EKF képviseletében jelenlévő Markovits Alíznak, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Zrt. vezérigazgatójának, az önkormányzatnak és Porga Gyula polgármester úrnak is.

A város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester osztotta meg gondolatait a megnyitóval kapcsolatban, aki kiemelte: az új kávézó valódi ékköve a Zöld Város projektnek, és nagyon örülnek neki, hogy egy igazi veszprémi csapat pályázta meg a hely üzemeltetését, akik méltón képviselik a hely színvonalát.

A nyári nyitvatartás nem csak a kávézáshoz és a napközbeni nyugodt percekhez, de ahhoz is tökéletes, hogy este még emberi időben megigyunk valamit a barátainkkal, hiszen hétköznap kilencig, hétvégén pedig este tízig is várnak mindenkit. 

Vannak isteni sütemények, wrap, panini, gofri, rengeteg kávé és alkohol-kínálat is, a nap mindig odasüt, mellette a város legnagyobb zöld parkja: ide nem csak társaságban, de egyedül is érdemes beülni és kicsit kiszakadni a mindennapokból.

Balogh Dóra
Domján Attila
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.