Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Megköszönték két nyugdíjba vonuló óvodapedagógus munkáját Márkón

2023. július 2. 12:34
A Márkói Német Nemzetiségi Óvodából Pesthy Zoltánné Szilvi és Réfi Tamásné Iringó óvodapedagógusoknak szombat délután volt nyugállományba vonulásuk ünnepélye Márkón, az Orsetti Péter Kulturális Központban.

A búcsúztató meghatóra sikeredett, ez persze nem meglepő. Az már valóban meglepő volt, amikor a két ünnepelt megérkezett a helyszínre, s az Orsetti Péter Kulturális Központ felé vezető úton kollégák, barátok, rokonok, ovisok és szülők sorfalat állva üdvözölték őket.

Szilvi és Iringó, a pályán negyven évet eltöltő óvodapedagógusok előtt tisztelgett a település, kitartó, fáradhatatlan, odaadó munkájuk elismeréseként.

Mindketten elhivatottan nevelték Márkó óvodás korú gyermekeit, miközben a község közösségi életéért is sokat tettek. A szakmai és a helyi szervezetekkel mindig jó kapcsolatot ápoltak, tevékenységüket a település közösségén kívül azok az iskolák is méltatták, ahol a márkói gyerekek megkezdték tanulmányaikat.

Az ünnepélyen rendkívül színvonalas műsorokkal köszönték meg Szilvi és Iringó munkáját, többek között a Cserdülő Egyesület Népdalkörnek (Baksa Kata vezénylésével), valamint a Márkói Cserdülő Kulturális Egyesület néptánccsoportjainak (Szabó Sándor vezénylésével) köszönhetően.

A kulturális műsort követően díjak, ajándékok átadása következett. Többek között Ovádi Péter országgyűlési képviselő, valamint Hartmann Antal polgármester is megköszönte az óvodapedagógusok munkáját.

A végén Szilvi és Iringó is felszólaltak, meghatódva mondtak köszönetet a megjelenteknek.

Szabó Eszter
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. 2024. július 22. 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.