Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

120 éves a világ legnagyobb krokodilja

2023. július 9. 7:44 // Forrás: Greendex
Idén júniusban lett 120 éves Cassius, a világ legnagyobb fogságban élő krokodilja, és a szakértők szerint még hosszú évekig élhet – írja a Live Science. A hatalmas, 5,5 méter hosszú példány megfigyelése azért is jelentős, mert a kutatók jelenleg nem tudják meddig élhetnek a bordás krokodilok.

Adam Rosenblatt, az Észak-Floridai Egyetem biológia professzora elmondta, a vadon élő krokodilok ritkán élnek 60 évnél tovább, fogságban viszont ennek kétszeresét is meghaladhatják, azonban pontosan senki sem tudja, meddig élhetnek. Minderről a Greendex írt legújabb szemléjében.

A tudósok úgy vélik, hogy Cassius, egy közel 18 láb hosszú sósvízi krokodil, aki fogságban él, és nagyjából 120 éves.  Fotó: Marineland Melanesia krokodil élőhelyA tudósok úgy vélik, hogy Cassius, egy közel 18 láb hosszú sósvízi krokodil, aki fogságban él, és nagyjából 120 éves. Fotó: Marineland Melanesia krokodil élőhely

A matuzsálemi kort megérő állatot nagyjából 80 éves korában fogták be, miután szarvasmarhákra támadt egy farmon. Amikor megtalálták, Cassius orra el volt törve, a szakértők szerint a sérülést akkor szerezhette, amikor egy hajóra támadt. Ez az eset feltehetőleg traumát okozott neki, hiszen a hangos gépek működése a mai napig jól láthatóan felzaklatják.

vehir.hu
további cikkek
Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25 A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert A Tisza Párt elnökévé választották Magyar Pétert  A párt alelnöke Radnai Márk, a párt operatív vezetője és Tarr Zoltán, az európai parlamenti delegáció vezetője lett a hétfői tisztújítás után.  tegnap 14:11 Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől - az amerikai elnök a közösségi médiában közzétett közleményben jelentette be ezt a szándékát vasárnap. 2024. július 21. 20:40 Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. 2024. július 20. 23:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.