Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C
2024. május 18. Erik
Veszprém
12°C

Megérkezett a Life&Style magazin nyári száma

2023. július 17. 12:53
Javában tombol a nyár, ami lehet a kikapcsolódás és a megnyugvás időszaka is, másokat mégis ez az időszak inspirál leginkább az alkotásra, ezek a hónapok bizsergetik legjobban a kreatív energiákat. A Life&Stlye magazin legújabb számában mindegyikből hozunk példákat, ezek megismeréséhez pedig el sem kell hagyni a Bakony-Balaton térséget.

Sőt, vannak olyan emberek, akik a fővárosból direkt ide költöztek le, vagyis itt valósították meg régi álmukat, ahogy a népszerű televíziós műsorvezető, Ördög Nóra i tette, amikor férjével, Nánási Pállal felépítette Balatonakarattyán a Nekem a Balaton névre keresztelt kávézóját. Nórával itt beszélgettünk, de nem csak a vendéglátásról, hanem a közéleti ismertségről, példaképekről, tudatosságról a képernyőn és azon kívül.

De nem csak Ördög Nóra az, aki a sokéves médiában való jelenlét után valami más területen is ki szeretett volna teljesedni. Az ismert playmate, Bódi Sylvi például a természetbe vágyik, legújabb vállalkozásával pedig a főváros betondzsungelét segít kizöldíteni. Erről is beszélgettünk vele, de szóba kerül a média világa és egy kis Somogy vármegyei falu, valamint Indonézia közti kapcsolat is.

Nem eltávolodva a Balatontól, sőt vízre szállva a „magyar tengeren” dr. Kaiser Kristóf, többször magyar bajnok é Kékszalag-dobogós vitorlázó, a Prospex-Delta Team csapatfőnöke osztotta meg gondolatait a Life&Style hasábjain a versenyszellemről, valamint Közép-Európa legnagyobb vitorlásversenyének kulisszatitkairól.

Tovább fokozva az izgalmakat, olvasóinknak megmutatjuk azt, milyen, amikor csupán egy hálózsák van alattunk és túrázás alkalmával a szabad ég alatt hajtjuk álomra a szemünket. A vadkempingezés egyre nagyobb népszerűségre tesz szert, de eltérő a megítélése Európa különböző országaiban.

A szabadidő aktív megélése mellette magazinunkat lapozgatva most is szeretnénk lehetőséget adni arra, hogy a mélyebb gondolatiságba is elmerüljenek olvasóink. Ebben Nyáry Krisztián íróval készült interjúnk segít, de elmegyünk Bakonybélbe is, ahol megmutatjuk a bencés szerzetesek monostori életét, ami talán elsőre puritánnak tűnhet egy külső szemlélőnek, de, ha megismerjük őket, egy abszolút világi gondolkodású, vidám közösséggel találkozunk.

Ebben a magazinban is teszünk egy izgalmas történelmi kitekintőt, ráadásul egy olyan épület példáján keresztül, amit nem lehet nem észrevenni, ha valaki Veszprémbe érkezik. A Húszemeletes toronyház viszont nem csupán a szocreál építészeti stílus lenyomata, egykor saját társadalma volt, technikai megoldásai pedig még ma is kuriózumnak számítanak.

Ezekhez, és persze a Life&Style magazin további cikkeihez is jó szórakozást kívánunk, akár a strandon, akár egy hűvös szobában, vagy kávézóban lapozgatja újságunkat.

A Life&Style magazin már elérhető Veszprém és a környék legismertebb közösségi helyein, kulturális intézményeiben és vendéglátóhelyein.

vehir.hu
további cikkek
Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember Egyre több az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalan ember A hajléktalanok körében végzett szokásos február 3-ai országos felmérés szerint egyre több közöttük az idős, beteg, munkaképtelen ember. tegnap 14:20 Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben Navracsics Tibor a közigazgatás várható fejlesztéseiről beszélt Veszprémben A magyar kormány célja az, hogy 2030-ra az Európai Unió egyik legélhetőbb országává váljon, ebben pedig a területfejlesztési politikának, valamint az ettől elválaszthatatlan közigazgatási rendszernek kiemelt szerepe van. Mindezt Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter mondta csütörtökön Veszprémben a VEAB szakmai konferenciáján, ahol az is kiderült a miniszter előadásából, hogy milyen újítások várhatók még a kormányablakoknál. tegnap 17:01 Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? Nemzetközi szakértő a Vehírnek: a legfontosabb kérdés, hogy bosszúra, vagy nyugalomra törekszik-e Fico, ha felépül? A Robert Fico elleni fegyveres merénylet túlmutat azon, mint hogy egy hetvenegyéves, vitatott politikai hátterű aktivista egyedül rálőtt a politikusra. A szlovák társadalom valahogy eljutott addig az állapotig, hogy az emberekben dúló feszültség a tettek mezejére lépett és gyilkossági kísérletig fajult. Mik voltak azok a politikai események, amik lavinaszerűen elvezettek eddig? Milyen hatása lesz a szlovák és azon túl az európai politikára egyaránt a május 15-ei eseménynek? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ Krajcsír Lukács, nemzetközi kapcsolatok elemzővel, a Pannon Egyetem egykori hallgatójának segítségével. tegnap 11:32 Japán-magyar talajgyakorlatok Japán-magyar talajgyakorlatok Négy művész – két magyar és két japán – kerámiáiból nyílt kiállítás csütörtökön a Dubniczay-palota tetőterében. A kiállított darabokat a munkafolyamat teszi még izgalmasabbá. 2024. május 16. 22:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.