Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Földön, vízen, levegőben is járt az elefánt, mielőtt Veszprémbe érkezett

2023. július 17. 14:43
Pár hét múlva már személyesen is lehet találkozni Bully-val, a Veszprémi Állatkert legújabb lakójával. A hatéves ázsiai elefánt Koppenhágából érkezett Magyarországra, nem mindennapi utazás keretében.

Csütörtök reggel egy nagy kamion érkezett a Veszprémi Állatkert bejáratához, aminek az utánfutójáról egy szintén méretes konténert emeltek le gondosan a vadaspark munkatársai. Erre az óvatosságra szükség is volt, ugyanis nem a legfrissebb takarmányadag érkezett meg a Veszprémi Állatkert lakóinak, hanem új társukat, Bully-t, az ázsiai elefántot szállították éppen.

Bully egy hatéves ázsiai elefántbika, aki Kölnben született, legutóbb pedig koppenhágai állatkertben élt. Az Európai Állatkertek Szövetségének, azon belül is a fajmegőrző programjuknak köszönhetően most Veszprémbe költözhetett, ahol két másik hím társával, Nukával és Thuya-val együtt hamarosan vele is találkozhat majd a közönség.

Bully immáron VeszprémbenBully immáron Veszprémben

Az elefántbika szállításáról Török László, a vadaspark igazgatója árult el részleteket portálunknak. Tőle megtudtuk, hogy Bully szállítása a szokásosnál is nagyobb körültekintést igényelt, tekintettel a hosszú és változatos útvonalra, az állat méretére és az időjárási körülményekre is.

A kamion, amikor elindult KoppenhágábólA kamion, amikor elindult Koppenhágából

Múlt héten szerda reggel indultak el kamionnal Koppenhágából, ahol kompra is szálltak, hogy aztán Rostocknál autóúton folytassák az utat. Igyekeztek úgy megtervezni a szállítást, hogy amikor Magyarországhoz közel érnek, az már az éjjeli órákra essen. Erre azért volt szükség, mert amíg a Dániában a nyári időszakban kellemes 24 fok van nappal, addig nálunk ezekben a hetekben a hőmérő bőven 30 fok fölé emelkedik.

Ezzel a komppal keltek át a tengerenEzzel a komppal keltek át a tengeren

Így viszont Bully-t sem tették ki ennek a melegnek, miután átértek Magyarországra, a 82-es út szerpentinjeit már éjjel sikerült teljesíteni, majd reggel begördült a kamion Veszprémbe.

Bully rövid ideig a levegőben is utazottBully rövid ideig a levegőben is utazott

Az igazgató elmondta, jelenleg tart az elefánt beszoktatása új környezetébe. Ez néhány hetet is igénybe vehet, mert szeretnék, ha stresszmentesen, nyugodt körülmények közt ismerkedhetne meg új otthonával és két másik társával.

Képek: Veszprémi Állatkert

vehir.hu
további cikkek
Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. ma 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. ma 15:33 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben választás 2024 Porga Gyulával az élen és több új képviselővel folytatná a kormánypárt Veszprémben Porga Gyula negyedik alkalommal is megméretteti magát a polgármesterségért, a következő önkormányzati ciklusra pedig konkrét stratégiája is van a Veszprémet 2010 óta irányító városvezetőnek. A hivatalos bejelentésre szerda délután került sor, amikor a Fidesz-KDNP pártszövetség beelőzve az összes ellenzéki csoportosulást, megnevezte azt a tizenkét képviselő-jelöltet is, akik az egyéni körzetekben indulnak majd. A jelöltek közt több új név is szerepel, néhányan viszont az eddigi képviselőtestületből befejezik az ilyen jellegű politizálást. tegnap 16:21 Sorsszerű rendőri életút interjú Sorsszerű rendőri életút Ficsor Karolina Diána rendőr alezredes hosszú és izgalmas karriert tudhat maga mögött. Az egykori lovas sportolóból Orosházán lett rendőr, később Szegeden, majd bűnügyi osztályvezető Budapesten, és most nemrégiben nevezték ki Veszprém új kapitányságvezetőjének. Volt már Miss Police díjazott, elkötelezett állatvédő, és amellett, hogy egy valóban régivágású, kemény rendőr, aki még valóban hisz a hivatásában és a becsületben, ízig-vérig nő maradt.   tegnap 12:18

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.