Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
0°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
0°C

A vízbázisért aggódik az LMP

2023. július 18. 13:19
A karsztvíz védelmében tartott sajtótájékoztatót kedden az LMP Veszprémben.

Gerstmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője és Keresztes László Lóránt, az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának elnöke két, a veszprémi ivóvízbázist veszélyeztető üggyel kapcsolatban fogalmazták meg véleményüket. 

Keresztes László Lóránt, és Gerstmár FerencKeresztes László Lóránt, és Gerstmár Ferenc

Egyfelől a Csererdő területén, a hulladéklerakónál valamint az egykori Bakony Művek területén kialakult talajszennyezésről beszéltek, melyek ügyében az állam jár el. Gerstmár emlékeztetett: áprilisban a közgyűlés nyilvánossága előtt kérdezte a fejleményekről a polgármestert, aki nem tudott új információval szolgálni. Az LMP képviselője szerint a városvezetésnek aktívabban nyomon kellene követnie a kármentesítés alakulását. 

A másik téma a márkói murvabánya területén lerakott hulladék, ami szintén veszélyezteti a vízbázist. Ezzel kapcsolatban korábban Ovádi Péter fideszes parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy hulladék lerakására sem korábban, sem a jövőben nem adnak ki engedélyt a kérdéses területre. Keresztes azonban rámutatott, hogy a kormányhivatal előzetes állásfoglalásában támogatta az engedély megadását,  annak ellenére is, hogy a Bakonykarszt vezetése azt egyértelműen veszélyesnek tartotta. Az LMP-s politikus azt ígérte, felveszi a kapcsolatot Ovádival, és arra kéri majd: működjenek együtt ebben az ügyben, hogy megvédhessék a veszprémi vízbázist. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  ma 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. ma 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.