Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
22°C

Orbán Viktor Tusványoson

2023. július 22. 13:04 // Forrás: MTI
Az új magyar alkotmány az a dokumentum, amely "a legnyilvánvalóbban megkülönböztet bennünket az Európai Unió többi országától", hiszen az európai országok liberális alkotmányainak a középpontjában az "én" áll, míg a magyar alkotmány középpontjában a "mi" áll - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Tusnádfürdőn.

A kormányfő a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárórendezvényén kiemelte: a magyar alkotmány abból indul ki, hogy "van egy hely, ami a miénk, az otthonunk", van egy közösség, "ami a miénk, ez a nemzetünk", és van egy "életrend, ami a miénk, és ez a kultúránk és a nyelvünk". Ezért a szellemi kiindulópont az alkotmányban úgy fogalmazható meg, hogy "az emberi életben azok a legfontosabb dolgok, amiket egyedül nem lehet megszerezni" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a békét, a családot, a barátságot, a törvényt és közösségi szellemet, sőt a szabadságot sem lehet egyedül megszerezni, mert "az az ember, aki egyedül van, az nem szabad, hanem magányos". Az összes jó dolog az életben a másokkal való együttműködésen alapul, és "ha ezek az életünk legfontosabb dolgai", akkor ezeket kell védelmezni a társadalomnak és a jogrendszernek - mondta.
 

vehir.hu
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. ma 15:28 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. ma 9:21 Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Szurkoljanak a magyar válogatottnak és játsszanak velünk értékes nyereményekért! Felnőtt férfi labdarúgó válogatottunk sorozatban harmadik alkalommal jutott ki az Európa-bajnokságra, június 14-től pedig kiderül, hogy idén meddig menetel csapatunk Marco Rossi vezetésével. Most ismét egy játékra hívjuk olvasóinkat, ahol leginkább a labdarúgó Európa-bajnoksággal és a magyar válogatottal kapcsolatos tudásra lesz szükség, hogy aztán a szerencsések megnyerhessék a három darab tízezer forint értékű sportszer vásárlási utalvány egyikét. ma 11:15 LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.