Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
15°C

Gina majdnem tönkretette a bulit Balatonalmádiban

2023. július 25. 23:12
Rövid időn belül, egymástól függetlenül többen lettek rosszul egy balatonalmádi szórakozóhelyen a hétvégén. A helyszínre mentőt is kellett hívni, de a rendőrség is megérkezett. Utóbbiak a hely üzemeltetőjének kérésére, ugyanis minden bizonnyal nem az alkohol, hanem egy régi kellemetlen „diszkós ismerős” okozta az esetet.

„Az elmúlt napokban sajnos egy olyan kellemetlen incidens történt a Tulipán udvarban, amire muszáj felhívni mindenki figyelmét. Mint páran tudjátok, volt a hétvégén egy eset, ahol többen, egymás után rövid idő alatt rosszul lettek, még mentőautó is érkezett az üzlethez. Furcsa volt az egész szitu, talán nem is értettük…” – áll a Tulipán udvarban működő vendéglátóhely üzemeltetőjének Facebook-posztjában, aki az eset elhallgatása helyett inkább a nyilvánosság erejét választotta, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló.

A rosszullétek mögött minden bizonnyal randidrogos támadás állt. A „Ginaként” is ismert GHB vegyület egy olyan szer, amit az orvoslásban már régóta használnak, elsősorban érzéstelenítésre és alvászavarok ellen, persze csak orvosi felügyelet mellett, megfelelő dózisban. A civil életben azonban a kábítószerekéhez hasonló tiltólistán szerepel, ugyanis a GHB képes az ecstasy-hoz hasonló eufórikus, felszabadult élményt okozni, viszont töményebb dózisban már rosszullétet, emlékezetkiesést is okozhat pár óráig, de alkohollal keverve ez hosszabb idő is lehet.

A bűnözők ezt a tulajdonoságát szokták kihasználni, és persze azt, hogy a Gina alapvetően színtelen és szagtalan folyadék, amit nem nehéz a buli közepén észrevétlenül belerakni valakinek az asztalon hagyott italába.

Az effajta randidrogos támadások már több évtizedre tekintenek vissza a magyar szórakozóhelyeken is, ahol a buli közepén nem lehet elsőre megállapítani, hogy valakinek a bódult állapotát csak a túlzott alkoholfogyasztás, vagy éppen randidrog okozta. Az elkábított ember aztán rablás, de akár szexuális zaklatás áldozata is lehet.

Habár a szórakozóhelyek biztonsági kameráinak köszönhetően az ilyen támadások némileg visszaszorultak, azt a hétvégi balatonalmádi példa is mutatja, hogy el nem tűntek teljesen.

„Hatalmas mázli, hogy „hamar összeállt a kép”, így az ügynek megvan a feltételezett elkövetője, aki a kamerafelvételek és a vallomások alapján már a hatóság látóterébe került. Maximális tisztelet az egyenruhásoknak, akik átérezve a helyzet súlyát azonnal a helyszínen voltak és megtették az ilyenkor szükséges lépéseket.” – Állt Csontos Dávidnak, az érintett Picuri kocsma tulajdonosának a bejegyzésében.

A szórakozóhely vezetője hozzátette még, hogy az esetből okulva a nyár további részében a személyzet aszerint fog eljárni, hogy minden asztalon hagyott őrizetlen italt kiborít, hogy elkerüljék a hasonló eseteket.

A Gina fenyegetése pedig nem kizárólag a lányokat érinti. Úgy tudjuk, hogy a balatonalmádi esetnél főleg férfiak lettek rosszul feltételezhetően a partydrog miatt.

A képek illusztrációk (Forrás: Freepik)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.