Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
15°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
15°C

Az ország legnagyobb nevettetőihez csatlakozhat a balatonfűzfői srác

2023. július 29. 11:13 // Forrás: Stand up comedy
A napokban fejeződött be Budapesten a Stand up comedy Humortársulat tehetségkutató és gondozó versenye, a Humortechnikum. A jubileumi, tizedik évfolyam ezüstérmese a veszprémi születésű Takács Bálint lett, akinek a társulat alapítója, Orosz Gyuri azonnal társulati tagságot ajánlott.
 

Évről-évre egyre többen jelentkeznek a tíz éve alapított Humortechnikum tehetségkutató és gondozó programra, amely minden résztvevő számára ingyenes. Idén 210 jelentkezőből választották ki azt a 15 főt, akik részt vehettek a kéthónapos felkészülésben, és közönség előtt mutatták és mérették meg magukat hétről hétre. A program és a társulat alapítója, Orosz Gyuri, -aki maga is egy hasonló verseny győzteseként került a szakmába- pontosan tudja, milyen kezdeti nehézségeken kell átsegíteni az ifjú humorista tanulókat.

A közös munka eredménye egy nagyszabású, amerikai stílusú döntőben teljesedett ki, ahol a közöség és a zsűri egybehangzó véleménye alapján

a veszprémi születésű, ma már Balatonfűzfőn élő Takács Bálint állhatott a dobogó második fokára. 

„Ha a verseny kezdetekor azt mondja valaki, hogy társulati tag leszek, biztos, hogy nem hiszem el. A mezőnyben mindenki most próbálgatta a szárnyait, minden héten más-más eredmények születtek. Aztán a döntőn hirtelen minden sokkal monumentálisabb lett. Több tagú zsűri, nagyobb közönség, azonnali, olykor kíméletlen visszajelzés a produkciók után. Próbáltam arra koncentrálni, hogy az izgalom ellenére a közönség jól szórakozzon.” – idézte vissza a hangulatot Takács Bálint.

Úgy tűnik, sikerült legyőzni az izgalmat és nemcsak a közönség, hanem a 4 tagú zsűri is nagyon jól szórakozott. Redenczki Marcsi, Orosz Gyuri, Magyed és Németh Kristóf, akik nemcsak a társulatban, hanem a Showder Klubban is kollégák egyetértettek abban, hogy Bálint színpadi jelenléte kiváló, de felhívták a figyelmet a hatalmas fejlődésre is, az első színpadra lépéshez képest.

„Magabiztos, profi műsort mutatott be Bálint a döntőn. A humorhoz intelligencia kell, és az első három helyezettről biztosan mondhatom, hogy magas intelligenciával és műveltséggel rendelkeznek. Ők azok, akik igazi standup-ot tudni csinálni, és akár változtatni is képesek a műfajon.” – értékelte a dobogósok teljesítményét Orosz Gyuri. 

A díjazottak és a zsűri (Bálint balról a harmadik)A díjazottak és a zsűri (Bálint balról a harmadik)

„Örülök, hogy jelentkeztél, itt a helyed, biztosan sokat fogunk még hallani rólad!” -köszöntötte a második helyezettet Németh Kristóf az eredményhirdetés után.

Következő előadásainak témájában biztosan tükröződik majd a mozgalmas, mégis harmonikus élet kettőssége. Takács Bálint Veszprémben nőtt fel, de több mint egy éve Balatonfűzfőn él feleségével, közös szenvedélyük a Balaton és a természet. Gyerekkora óta érdeklik az extrém sportok, snowboard oktatóként minden évben van lehetősége hegyek között töltődni, nyáron pedig a kerékpározás és motorozás az, amire mindig szakít időt. Érdekli a keleti filozófia és kultúra, a pszichológia, önismeret, és a személyiség fejlődéssel kapcsolatos elméletek. Ezek mindegyike hasznos lehet a stand up comedy műsorok összeállításában is.

„A verseny alatt legjobban az új történetek megírását, szerkesztését, a kreatív folyamatot élvezem. Ez több lendületet adott a hétköznapjaimhoz, mint amennyi időt és energiát elvett a felkészülés. Rövid távon szeretném ezt kihasználni, és élvezni az előnyeit. Hosszú távon pedig fejlődni szeretnék, a csúcs az lenne, ha egyszer úgy szórakoznának az előadásaimon, mint amennyire én szoktam a már gyakorlott, profi stand up-osok műsorain.”- avatott be terveibe, álmaiba az ezüstérmes.

Takács Bálint előadásait hamarosan műsorra tűzi a Stand up comedy Humortársulat Budapesten.

Képek: Stand up comedy Humortársulat

vehir.hu
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   tegnap 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Kabóca Bábszínház Különleges versszínházzal készül a Kabóca a hazaszeretet jegyében Május 17-én mutatja be a Kabóca Bábszínház az ’édes hazám’ című versszínházi előadását, melynek középpontjában kortárs magyar, közéleti versek állnak, amiben a költők a hazájukhoz való viszonyukat fogalmazzák meg. A veszprémi bábszínház közzétett egy interjút a darab rendezőjével, egyben egyik szereplőjével, Kocsis Pállal, amit az alábbi cikkünkben mi is szemléztünk. tegnap 12:27

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.