Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Navracsics Tibor: a kisvárosokat célzó fejlesztési programokra van szükség

2023. július 30. 14:14 // Forrás: mti
A kisvárosokat célzó fejlesztési programokra van szükség, mert az utóbbi években mintha kicsit háttérbe szorultak volna a források elosztásánál, s ezt orvosolni kell a következő években - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter a Szabolcs Napok rendezvénysorozat pénteki megnyitóján, a Fejér vármegyei Pusztaszabolcs várossá nyilvánításának 15. évfordulóján.

Navracsics Tibor úgy vélte, hogy manapság a városi cím megszerzése nem jár automatikusan több forrással, hiszen a megyei jogú városok a Modern városok programban, az 5000 fő alatti községek pedig a Magyar falu programban meglehetősen sok pénzt kaptak fejlesztésekre az utóbbi években, míg a kisvárosokra mintha kevesebb figyelem jutott volna.

A miniszter szükségesnek nevezte olyan komplex fejlesztési programok kidolgozását, amelyek érezhető fejlődést hozhatnak a kisvárosoknak, hiszen ezen települések szolgáltatásai, "kisugárzása" nem  csak a közigazgatási határukig terjed, hanem azon túl is. Hozzátette: éppen ezért segíteni kell őket a jövőben, hiszen komplett térségek életminőségének javulását segíthetik elő ezzel.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy egy település életében a várossá válás akkor érkezik el, amikor olyan polgárok közösségévé válik, akik nem egyének közössége kíván lenni, hanem polgárok közösségévé akar válni, akik saját maguk akarják formálni életüket, s képesek összefogni közös céljaikért. Pusztaszabolcs 15 évvel ezelőtt lépett erre az útra, s városként akkor tud sikeressé válni, ha a lényeges kérdésekben a városlakók megtalálják azokat a pontokat, ami előre viszi őket - mondta.

Fotó: archív

vehir.hu
további cikkek
Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' ,A Művészetek Völgye nemcsak rangidős, de abszolút élvonalbeli szereplője is a magyar fesztiválszezonnak' A kapolcsi Művészetek Völgye Magyarország egyik legjelentősebb művészeti és kulturális fesztiválja - amelyet évente rendeznek meg a festői Káli-medencében - pénteken a 34. alkalommal nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára. A fesztivál, ahol tíz napon át a művészeteké és a közösségi élményeké a főszerep több falu összefogásából épült fel, úgy, mint Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. 2024. július 20. 13:33 Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Balaton Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások kialakítására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. 2024. július 12. 12:42 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.