Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Navracsics Tibor: a kisvárosokat célzó fejlesztési programokra van szükség

2023. július 30. 14:14 // Forrás: mti
A kisvárosokat célzó fejlesztési programokra van szükség, mert az utóbbi években mintha kicsit háttérbe szorultak volna a források elosztásánál, s ezt orvosolni kell a következő években - hangsúlyozta a területfejlesztési miniszter a Szabolcs Napok rendezvénysorozat pénteki megnyitóján, a Fejér vármegyei Pusztaszabolcs várossá nyilvánításának 15. évfordulóján.

Navracsics Tibor úgy vélte, hogy manapság a városi cím megszerzése nem jár automatikusan több forrással, hiszen a megyei jogú városok a Modern városok programban, az 5000 fő alatti községek pedig a Magyar falu programban meglehetősen sok pénzt kaptak fejlesztésekre az utóbbi években, míg a kisvárosokra mintha kevesebb figyelem jutott volna.

A miniszter szükségesnek nevezte olyan komplex fejlesztési programok kidolgozását, amelyek érezhető fejlődést hozhatnak a kisvárosoknak, hiszen ezen települések szolgáltatásai, "kisugárzása" nem  csak a közigazgatási határukig terjed, hanem azon túl is. Hozzátette: éppen ezért segíteni kell őket a jövőben, hiszen komplett térségek életminőségének javulását segíthetik elő ezzel.

Navracsics Tibor arról is beszélt, hogy egy település életében a várossá válás akkor érkezik el, amikor olyan polgárok közösségévé válik, akik nem egyének közössége kíván lenni, hanem polgárok közösségévé akar válni, akik saját maguk akarják formálni életüket, s képesek összefogni közös céljaikért. Pusztaszabolcs 15 évvel ezelőtt lépett erre az útra, s városként akkor tud sikeressé válni, ha a lényeges kérdésekben a városlakók megtalálják azokat a pontokat, ami előre viszi őket - mondta.

Fotó: archív

vehir.hu
további cikkek
Új minisztérium létrehozásáról tárgyal a parlament Új minisztérium létrehozásáról tárgyal a parlament Január 1-jétől létrejöhet a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium, az erről szóló törvényjavaslatot szerdán kezdi tárgyalni az Országgyűlés. 2023. november 22. 14:23 Navracsics Tibor: az együttműködés kultúráját kell megteremteni a közigazgatásban Navracsics Tibor: az együttműködés kultúráját kell megteremteni a közigazgatásban Az elmúlt 13 év eredményeit, az ügyfél szolgálatát megtartva, tovább kell lépni, és meg kell teremteni az együttműködés kultúráját - hangoztatta a területfejlesztési miniszter a főispánok és járási hivatalvezetők országos találkozóján kedden Budapesten. 2023. november 21. 11:14 Orbán Viktor Veszprémben: 1956 végül 1990-ben győzött nemzeti ünnep Orbán Viktor Veszprémben: 1956 végül 1990-ben győzött Orbán Viktor miniszterelnök mellett Ovádi Péter, Porga Gyula és Navracsics Tibor is felszólalt a központi veszprémi ünnepségen október 23. alkalmából. A kormányfő beszédében több olyan dologra is rávilágított a forradalom kapcsán, amelyekről eddig nem esett szó. 2023. október 23. 17:36 Navracsics Tibor: a vidéket jobb közszolgáltatásokkal, a városokat több nyugalommal kell ellátni Navracsics Tibor: a vidéket jobb közszolgáltatásokkal, a városokat több nyugalommal kell ellátni "Az ország alapvetően vidéken van"; a vidéket jobb közszolgálatásokkal, a városokat több nyugalommal kell ellátni - mondta a területfejlesztési miniszter a Századvég Konjunktúrakutató Zrt. Vidék Konferencia 2023 elnevezésű rendezvényén kedden Budapesten. 2023. október 10. 13:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.