Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C
2023. november 28. Stefánia
Veszprém
2°C

Elindult az ivóvíz és szennyvíz-hálózatok fejlesztése városunkban

2023. augusztus 10. 20:32
Az ivóvíz és szennyvíz rekonstrukciós fejlesztések célja a nem megfelelő, elöregedett ivóvíz és szennyvíz hálózati rendszerelemek cseréje, illetve felújítása a hatékonyság- és az üzembiztonság növelésének érdekében. A kiírt pályázatokra sikeresen pályázott a Bakonykarszt.
 

A fejlesztés eredményeként több mint 16 km hosszban, az alábbi településeken újul meg az ivóvíz ellátó hálózat egy része: Devecser, Dörgicse, Farkasgyepű, Hajmáskér, Hidegkút, Márkó, Nemesvámos, Olaszfalu, Papkeszi, Sóly, Szentantalfa, Szentkirályszabadja, Tagyon, Tótvázsony, Városlőd, Veszprém, Zirc. Továbbá a fejlesztés eredményeként közel 2 km hosszban, az alábbi településeken újul meg az szennyvízelvezető hálózat egy része: Balatonszőlős, Dörgicse, Hegymagas, Veszprém.

A sajtótájékoztatón felszólalt V. Németh Zsolt, az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára. Kifejtette, ha visszatekint az elmúlt évtizedekre, látszik, a víziközmű-szolgáltatók aranykoráról beszélhetünk. Hozzátette, az uniós csatlakozáskor kialakított követelményeknek még egy évtizede nem tudtunk megfelelni, több mint háromszáz településen nem volt megfelelő minőségű ivóvíz, mára ez tizenegyre csökkent. A szennyvíztisztító telepek száma 880-ra duplázódott uniós programok segítségével.

Példaértékűnek nevezte a jelenlegi beruházást, miközben folyik az integráció is: a 2010-ben 400 szolgáltató mára 38-ra csökkent, többségük év végére állami tulajdonú lesz, köztük a Bakonykarszt is. Az állami szerepvállalással nő a megbízhatóság.

Porga Gyula polgármester is felszólalt. Mint kifejtette, nem csak a látványos fejlesztésekről kell beszélni a városban, de a közszolgáltatásokról is, melynek minősége a legmagasabb szinten kell, hogy legyen. Veszprémben van egy, a rekonstrukciós feladatokat előre meghatározó terv, így a víziközmű-szolgáltatóval együtt az útfelújítások megvalósultak, majd a pályázati lehetőség okán az önkormányzat partner volt: több mint 100 millió forintos önerővel járultunk hozzá. A terv a megőrzés és a minőség fokozása.

Kugler Gyula vezérigazgató megköszönte Navracsics Tibor területfejlesztésért felelős miniszternek, Ovádi Péter országgyűlési képviselőnek és Magyarország Kormányának, hogy Veszprém térségét a pályázat befogadásával támogatta.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. ma 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. ma 11:49 A Veszprémi Szemle már maga is egy csipetnyi történelem A Veszprémi Szemle már maga is egy csipetnyi történelem Konferenciával ünnepelték a Veszprémi Szemle helytörténeti folyóirat fennállásának harmincadik évfordulóját pénteken a múzeumban. 2023. november 25. 11:44 Varga Judit Veszprémben: a változás szele elkezdett fújni nemzeti konzultáció Varga Judit Veszprémben: a változás szele elkezdett fújni A veszprémiek nem csak országos, hanem helyi ügyekben is ismerik a konzultáció fontosságát, hiszen a városvezetés már több alkalommal kikérte ebben a formában a véleményüket, most pedig az ország hosszútávú jövőképéről alkothatnak véleményt – mondta Porga Gyula polgármester csütörtökön, amikor fogadta Varga Juditot, korábbi igazságügyi minisztert, az Országgyűlés Európai Ügyek Bizottságának elnökét Veszprémben, aki lakossági fórumra érkezett ide, hogy népes közönség előtt is beszámoljon a most elindundó, a nemzeti szuveneritás védelméről szóló nemzeti konzultáció részleteiről. 2023. november 24. 13:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.