Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
22°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
22°C

Közel 800 millió forint értékben újulnak meg a Veszprémi Szakképzési Centrum iskolái

2023. augusztus 15. 20:21 // Forrás: VSZC
A nyári tanítási szünetben 4 iskolában közel 800 millió forint értékben zajlanak felújítási munkálatok a Veszprémi Szakképzési Centrum iskoláiban – tájékoztatott Pap Máté kancellár.

A elmúlt fűtési szezon komoly kihívások elé állította a centrum iskoláit a megemelkedett energiárak miatt. Ezért az idei fejlesztési tervben kiemelt prioritást kaptak az energiakorszerűsítési beruházások. A felújítások négy helyszínen zajlanak.

Az Ipari Technikumban komplex energiakorszerűsítés valósul meg. Megújul a laborszárny és a híradástechnikai épület. Az épületrészeken 130 nyílászárót cserélnek ki, 1300 m2-en homlokzati hőszigetelés, 400 m2-en pedig tetőszigetelés készül.

A Jendrassik-Venesz Technikumban a legnagyobb problémát a beázások okozták az elmúlt években, ezért közel 2000 m2-en tetőszigetelést hajtanak végre, emellett 95 nyílászárót cserélnek a kivitelezők.

A Táncsics Mihály Technikum, valamint a Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum töredezett bitumenes sportpályái újulnak meg, ahol 20x40-es rekortán borítású sportpályákat alakítanak ki.

A szeptemberben induló tanévet közel ezer új belépő, 9. évfolyamos tanuló kezdi meg a  Veszprémi Szakképzési Centrum felújított iskoláiban. A beruházások jelentős energiamegtakarítást hoznak majd a következő fűtési szezonban, emellett nagy mértékben növelik mind a diákok, mind pedig az oktatók komfortérzetét – mondta el Pap Máté kancellár. 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.