Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rosszul értelmezzük sokszor, hogy melyik az erős és gyenge nemzet

2023. augusztus 19. 21:10
Öskün már egy nappal az államalapítás ünnepe előtt megtartották a hagyományos ünnepséget, ahol a beszédek és kenyérszentelés mellett felavatták a település I. világháborús emlékművét is.
 

A Veszprém melletti településen szombat délelőtt kezdődtek a programok, ahol először Ángyán Tamás polgármester köszöntötte a falu lakosságát, majd Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet.

Ő kiemelte, hogy Magyarország ezeréves történeleme alatt számos nemzeti ikon és hős született, de valójában mindenkire így tekinthetünk, aki valaha életében hozzátett a magyar kultúra gazdagításához.

„A magyarságunk, az, hogy tartozhatunk egy nemzethez a legkisebb közös többszörös, ami egy ember életében lehet. Egy feltétel nélküli ajándék, amit már születésünktől kezdve megkaptunk. Egy olyan ajándék, ami idővel nem kopik meg, nem használódik el, nem válik unalmassá, hanem éppen ellenkezőleg, mindig csak gyarapszik.” – Mondta Ovádi Péter, aki hozzátette, mindezt nem lehet egyetemesen megélni a világon, egy nemzethez való tartozást nem ért meg a multikulturalizmus. Annak a mibenlétét csak azok érthetik, akik ugyanahhoz a nemzethez tartoznak.

A képviselő beszédének további részében kitért arra is, hogy a világon vannak erős és gyenge nemzetek, viszont sokszor ezt aszerint mérjük, hogy egy-egy ország milyen nagy helyet foglal el a földgolyón, vagy, hogy mennyire erős a hadserege, mennyire meghatározó szereplő a világpolitikában. Holott egy nemzet valódi ereje abban rejlik, hogy hány száz, vagy ezer éve él dacolva a történelem megpróbáltatásaival, valamint, hogy tagjai mennyire tartanak össze, mennyire képesek összefogni egymással.

Magyarország ilyen szempontból egy acélszilárdságú nemzet, zárta gondolatait Ovádi.

Az ünnepség további részében a történelmi egyházak képviselőivel megáldották az új kenyeret, majd felavatták Öskü I. világháborús emlékművét.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Minden eddiginél többen csodálták meg élőben Európa legnagyobb tűzijátékát Minden eddiginél többen csodálták meg élőben Európa legnagyobb tűzijátékát Idén minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátékával, valamint drónshowjával ünnepeltük Magyarország születésnapját. Az eseményt minden eddiginél többen követték a Szent István rendezvénysorozat helyszínein, ugyanakkor a közmédia televíziós közvetítése is nézettségi rekordot döntött. 2023. augusztus 23. 15:03 Varga Mihály Veszprémben: ma egy pogányból lett keresztény állam védi legjobban a keresztény értékeket Európában augusztus 20 Varga Mihály Veszprémben: ma egy pogányból lett keresztény állam védi legjobban a keresztény értékeket Európában Talán nem volt az országban még egy olyan szimbolikus hely, ami otthont adott az augusztus 20-ai államalapítási ünnepnek, mint a veszprémi központi ünnepség helyszín. Vasárnap kora este ugyanis a Vár végében álló Szent István és Boldog Gizella szoborpár tövében gyűltek össze az emberek, akik előtt Varga Mihály pénzügyminiszter mondott beszédet. 2023. augusztus 20. 21:02 Megszentelték és megszelték Veszprém kenyerét augusztus 20 Megszentelték és megszelték Veszprém kenyerét Az államalapítási ünnephez kapcsolódva vasárnap délután a Laczkó Dezső Múzeum előtt először megszentelték, majd fel is szelték a város kenyerét.   2023. augusztus 21. 11:29 Novák Katalin: Szent István a magyarok közös nevezője augusztus 20 Novák Katalin: Szent István a magyarok közös nevezője Szent István a magyarok közös nevezője. Szent Istvánt magunkban hordozzuk, a részünkké vált, István király itt van velünk - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszédében Esztergomban. 2023. augusztus 20. 13:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.