Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C
2023. december 9. Natália
Veszprém
0°C

Veszprém volt az utolsó pihenőállomás

2023. augusztus 20. 10:23
Közel 700 km-t tettek meg a kerékpárosok, mielőtt megérkeztek Veszprémbe szombaton délután, hogy aztán vasárnap Székesfehérváron zárják le a határokon átívelő túrájukat.

Az Otthonról haza kezdeményezés lényege, hogy egy csapat kerékpáros elindul, majd érintve számos magyar települést, sőt, áttekerve az országhatáron is végül egy hét túra után megérkeznek egy kijelölt városba. Az Aktív Magyarország Program keretében idén ezt már harmadik alkalommal szervezték meg és mielőtt vasárnap Székesfehérváron véget ér a túra, a csapat még megszállt Veszprémben is.

A kerékpárosok szombat délután érkeztek meg az Acticity-hez, ahol a város részéről Brányi Mária alpolgármester fogadta a csapatot, akiknek vezetője Révész Máriusz volt, az Aktív Magyarországért Programért felelős államtitkár.

A városvezető a találkozón mesélt a látogatóknak Veszprém azon beruházásairól, amelyek kifejezetten a mozgásra összpontosítanak, ilyen például a Zöld város projekt – az Erzsébet-liget és környékénem rehabilitációja – vagy az Acticity is.

Idén egyébként Bajáról indult az Otthonról haza csapata augusztus 13-án. Útközben főleg az ország déli részét érintették és Szlovéniát, valamint Horvátországot is. Siklós, Barcs, Kapronca, Lendva, Zalaegerszeg, Keszthely is az útjukba esett, vasárnap pedig Székesfehérvárra mennek át. Az egész táv során körülbelül 650 km-t tesznek meg és 3800 méteres szintkülönbséget küzdenek le.

Nyitókép: Otthonról haza

vehir.hu
további cikkek
Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Új okosrendszer könnyíti meg a parkolást a belvárosban Az új parkolási rendszer a VKSZ Zrt. beruházásában készült, amely lényegesen megkönnyíti az autósok mindennapjait, és egyben nagy lépés a környezetbarát közlekedés felé is. A városban kialakított rendszernek köszönhetően 19 helyszínen 47 kamera, két perces frissítési idővel ad pontos információkat a szabad parkolóhelyek számáról.   tegnap 21:50 Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Porga Gyula Az EKF nem az egyetlen volt - újabb európai címek Veszprém célkeresztjében Évértékelő sajtóreggelit tartott Porga Gyula polgármester, ahol viszont az EKF „termelési jelentése” helyett sokkal több szó esett a 2023 utáni időszakról, közte új célokról és címekről, amik Veszprém célkeresztjében vannak. tegnap 11:34 Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! Ne legyen élő állat a karácsonyfa alatt! A karácsony a szeretet, az összetartozás és az ajándékozás ideje. Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos arra kér mindenkit, hogy ebben az ünnepi szezonban gondolják át alaposan az élő állatok ajándékozásának következményeit. Az állatok nem csupán ajándékok, hanem érző, gondoskodást igénylő lények, tartásuk hosszú távú elköteleződést és felelősséget jelent. tegnap 9:33 Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói Vasárnap és hétfőn sztrájkolnak a Volánbusz dolgozói A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet – arra hivatkozva, hogy 2024-re még nem született bérfejlesztési ajánlat – advent második vasárnapjára, azaz 2023. december 10-ére és az azt követő hétfőre, december 11-ére munkabeszüntetést hirdetett a Volánbusznál. tegnap 9:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.