Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Veszprém volt az utolsó pihenőállomás

2023. augusztus 20. 10:23
Közel 700 km-t tettek meg a kerékpárosok, mielőtt megérkeztek Veszprémbe szombaton délután, hogy aztán vasárnap Székesfehérváron zárják le a határokon átívelő túrájukat.

Az Otthonról haza kezdeményezés lényege, hogy egy csapat kerékpáros elindul, majd érintve számos magyar települést, sőt, áttekerve az országhatáron is végül egy hét túra után megérkeznek egy kijelölt városba. Az Aktív Magyarország Program keretében idén ezt már harmadik alkalommal szervezték meg és mielőtt vasárnap Székesfehérváron véget ér a túra, a csapat még megszállt Veszprémben is.

A kerékpárosok szombat délután érkeztek meg az Acticity-hez, ahol a város részéről Brányi Mária alpolgármester fogadta a csapatot, akiknek vezetője Révész Máriusz volt, az Aktív Magyarországért Programért felelős államtitkár.

A városvezető a találkozón mesélt a látogatóknak Veszprém azon beruházásairól, amelyek kifejezetten a mozgásra összpontosítanak, ilyen például a Zöld város projekt – az Erzsébet-liget és környékénem rehabilitációja – vagy az Acticity is.

Idén egyébként Bajáról indult az Otthonról haza csapata augusztus 13-án. Útközben főleg az ország déli részét érintették és Szlovéniát, valamint Horvátországot is. Siklós, Barcs, Kapronca, Lendva, Zalaegerszeg, Keszthely is az útjukba esett, vasárnap pedig Székesfehérvárra mennek át. Az egész táv során körülbelül 650 km-t tesznek meg és 3800 méteres szintkülönbséget küzdenek le.

Nyitókép: Otthonról haza

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.