Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
14°C

Minden eddiginél többen csodálták meg élőben Európa legnagyobb tűzijátékát

2023. augusztus 23. 15:03 // Forrás: LGR
Idén minden idők leglátványosabb fény- és tűzijátékával, valamint drónshowjával ünnepeltük Magyarország születésnapját. Az eseményt minden eddiginél többen követték a Szent István rendezvénysorozat helyszínein, ugyanakkor a közmédia televíziós közvetítése is nézettségi rekordot döntött.

Magyarország születésnapján idén is hatalmas fesztiválforgatag töltötte meg Budapestet – a látogatók több mint 20 rendezvényhelyszínen, száznál is több programmal ünnepelhettek Szent István-nap alkalmából. A háromnapos eseményt ezúttal is a Tűz és fények játéka koronázta meg – a pirotechnikai elemeket, fényjátékot, épületfestést és drónbemutatót magába foglaló, fél órán át tartó attrakció rendkívül felemelő és olykor katartikus élményt nyújtott a vendégek számára.

Forrás: LGRForrás: LGR

A nemzet történelmét életre keltő, komplex vizuális showműsort 34 ezer pirotechnikai effekt tette lehetővé, amelyeket 230 irányítási pontról lőttek a magasba, a színvonalas fényjátékért és épületfestésért pedig több mint 1100 intelligens lámpa, 61 nagyteljesítményű lézeres projektor, és további 34 lézerberendezés felelt. A Tűz és a fények játéka záróakkordjául szolgáló drónshowban 896 pilóta nélküli repülőeszköz varázsolta a nézők szeme elé nemzeti történelmünk jelképeit. 

A Szent István Nap rendezvénysorozat 2023-ban minden eddiginél több érdeklődőt vonzott a nemzet fővárosába, ami jelentősen hozzájárul a fővárosi turizmus szárnyalásához, illetve a megvalósításban résztvevő több tízezer vállalkozás forgalmához.

vehir.hu
további cikkek
Varga Mihály Veszprémben: ma egy pogányból lett keresztény állam védi legjobban a keresztény értékeket Európában augusztus 20 Varga Mihály Veszprémben: ma egy pogányból lett keresztény állam védi legjobban a keresztény értékeket Európában Talán nem volt az országban még egy olyan szimbolikus hely, ami otthont adott az augusztus 20-ai államalapítási ünnepnek, mint a veszprémi központi ünnepség helyszín. Vasárnap kora este ugyanis a Vár végében álló Szent István és Boldog Gizella szoborpár tövében gyűltek össze az emberek, akik előtt Varga Mihály pénzügyminiszter mondott beszédet. 2023. augusztus 20. 21:02 Megszentelték és megszelték Veszprém kenyerét augusztus 20 Megszentelték és megszelték Veszprém kenyerét Az államalapítási ünnephez kapcsolódva vasárnap délután a Laczkó Dezső Múzeum előtt először megszentelték, majd fel is szelték a város kenyerét.   2023. augusztus 21. 11:29 Novák Katalin: Szent István a magyarok közös nevezője augusztus 20 Novák Katalin: Szent István a magyarok közös nevezője Szent István a magyarok közös nevezője. Szent Istvánt magunkban hordozzuk, a részünkké vált, István király itt van velünk - hangsúlyozta Novák Katalin köztársasági elnök augusztus 20-i ünnepi beszédében Esztergomban. 2023. augusztus 20. 13:30 Koppány és Szent István csatájának helyén is ünnepeltek augusztus 20 Koppány és Szent István csatájának helyén is ünnepeltek Királyszentistvánon is megtartották a falu hagyományos augusztus 20-ai ünnepségét, ahol Ovádi Péter, országgyűlési képviselő azt mondta, a mai modern államunk alapjait Szent István király rakta le.   2023. augusztus 20. 15:19

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.