Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Így is lehet nyugdíjasként élni

2023. augusztus 25. 22:42
Ötödik éve szervezik meg a Szenior Találkozót, aminek ezúttal Sóly volt a házigazdája. A pénteki „fesztiválon” a környéken élő nyugdíjas klubok tagjai – közel 700-an – azt is megmutatták, hogyan kell erősíteni a közösségeket és 60 év felett aktívan jól szórakozni.

A Szenior találkozókat öt évvel ezelőtt még Ovádi Pétér, a térség országgyűlési képviselője találta ki és hívta életre, de az elején még ő sem gondolta volna, hogy nagyon hamar akkora népszerűségre tesz szert a rendezvény a környékbeli nyugdíjas kluboknál, hogy már közepes fesztiválsátor is lassan kicsi lesz, ahol meg lehet szervezni az eseményt. Mindezt péntek délután mondta a képviselő portálunknak Sólyon, ahol az idei Szenior Találkozót tartották.

A rendezvény koncepciója szerint ugyanis minden évben más Veszprém környéki településen tartják meg a rendezvényt, ide várják a környék klubjait is. Idén ez több, mint 40 nyugdíjas klubot jelentett, akiknek közel 1000 tagja gondolta úgy, hogy szívesen részt vesz ezen az eseményen, ahol mind a programok, mind a fellépők tekintetében ők, az idősebb, de aktív generáció tagjai vannak főszerepben.

Az „aktív” jelzőt pedig nyugodtan ki is lehet emelni, hiszen már a sólyi rendezvény elején bebizonyították, hogy egyáltalán nem csendesülős, egymással nosztalgiázós idős emberek gyülekezete alkotja az ilyen találkozókat.

Harmonika és gitárkísérettel, énekelve vonult be a több tucat klub képviselete a nyitóceremóniája, ahol elsőként Kaptúr József, Sóly polgármestere, mint házigazda köszöntötte a megjelenteket, majd Ovádi Péter tett ugyanígy.

A protokolláris részben ezután átadták a Szenior-díjakat, ezt mindig a házigazda település arra érdemes nyugdíjas tagjai közt kapják meg. A díjátadó ceremóniában Farkas Erika is közreműködött, aki szintén végig jelen volt az eseményen. Az ő neve a Kossuth Rádió népszerű, A hely című műsorából lehet ismerős, ahol időről időre bemutat egy magyar települést és annak érdekességeit konkrét személyek történetén keresztül interjúk formájában.

A Szenior-díjat idén három sólyi nyugdíjas is megkapta, Csincsi Lajosné, Fenyvesi Árpádné és posztumusz Gőbölös Gyula. Utóbbi díjazott esetében három fia ment fel a színpadra és vették át elhunyt édesapjuknak járó díjat.

A nap további részében folytatódtak az idős generációra szabott programok, többet egymásnak adtak elő a klubok, az asztalok között pedig a jóízű beszélgetések, este pedig Soltész Rezső koncertjével zárták a 2023-as Szenior Találkozót.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért nyugdíjas Nyugdíjas örömtánccal a boldog és egészséges szenior évekért Várakozáson felüli sikere volt hétfőn az Agórában megszervezett szenior örömtáncnak, amelyen hatvanhét veszprémi nyugdíjas vett részt az Életet az éveknek program keretében. Következő hétfőn ismétlés következik, erről is kérdeztük Bodnárné Zsókát, a szervező Ezerarcú Bónusz Szeniorklub vezetőjét. 2024. január 16. 22:16 Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben nyugdíjas Közel tizenötezer nyugdíjast keresnek Veszprémben Veszprém népességének 27%-a nyugdíjas, ez körülbelül 16 ezer idős embert jelent, akik közül 1400-an tagjai valamelyik nyugdíjas klubnak. De mi a helyzet a többiekkel? Az ő megszólításuk és felkarolásuk is szerepel a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének céljai közt a következő időszakban, akiket most már egy frissen megalapított tanácsadó testület is segít ebben a munkában. 2023. november 27. 15:11 Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Cholnoky Nyugdíjas Klub Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n Akár egyszerű összejövetel is lehetett volna a Cholnoky Nyugdíjas Klub életében a péntek esti esemény, de a városrész nyugdíjasai ennyivel nem elégedtek meg és inkább megszervezték első alkalommal a Cholnoky-napot a klubjuk életében, ahol minden tag bemutatott valamilyen kulturális előadást, amiben szívesen és otthonosan mozog. A siker nem maradt el. 2023. november 18. 20:56 Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának.  2023. október 28. 12:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.