Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

A kutyáké volt a főszerep szombaton a Séd-völgyben

2023. augusztus 26. 21:39
A Kolostorok és kertek szombat délutánra megtelt beagle-kel, hiszen a kutyák világnapján tartották a IV. Országos Beagle Találkozót.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos volt. A találkozó hivatalos megnyitó beszédében örömét fejezte ki, amiért az eseményen nem csak beagle-k, hanem más kutya fajták is bemutatkozhattak, hiszen ezen a napon minden kutyát ünneplünk. Ovádi felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, s kifejtette, számos kormányzati intézkedéssel erősítik annak fontosságát.

Ovádi megköszönte többek között a civilek munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy hazánkban kiemelkedő legyen az állatvédelem, ami közös ügyünk. Ígéretet tett, a kormányzat mindig partner lesz.

A délután egy órától meghirdetett esemény egészen estig várta az odalátogatókat. A rendezvényen befolyt összegből a Beagle Fajtamentést támogatták. A kutyakedvelők beszélgetéseket is hallhattak, például dr. Bujáky Miklóssal, a sokak által jól ismert állatorvossal.

A rendezvény egyik fénypontjaként díjazták a legszebb, a legfiatalabb, a legidősebb, valamint a legtávolabbról érkező beagle kutyákat. Volt mentőkutyás bemutató, kutyakozmetikus előadás, tombola, kutyamasszázs, ügyességi verseny és fotózás.

Szabó Eszter
további cikkek
Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. tegnap 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. 2024. július 18. 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.