Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
-7°C

A kutyáké volt a főszerep szombaton a Séd-völgyben

2023. augusztus 26. 21:39
A Kolostorok és kertek szombat délutánra megtelt beagle-kel, hiszen a kutyák világnapján tartották a IV. Országos Beagle Találkozót.

A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter állatvédelmi kormánybiztos volt. A találkozó hivatalos megnyitó beszédében örömét fejezte ki, amiért az eseményen nem csak beagle-k, hanem más kutya fajták is bemutatkozhattak, hiszen ezen a napon minden kutyát ünneplünk. Ovádi felhívta a figyelmet a felelős állattartás fontosságára, s kifejtette, számos kormányzati intézkedéssel erősítik annak fontosságát.

Ovádi megköszönte többek között a civilek munkáját, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy hazánkban kiemelkedő legyen az állatvédelem, ami közös ügyünk. Ígéretet tett, a kormányzat mindig partner lesz.

A délután egy órától meghirdetett esemény egészen estig várta az odalátogatókat. A rendezvényen befolyt összegből a Beagle Fajtamentést támogatták. A kutyakedvelők beszélgetéseket is hallhattak, például dr. Bujáky Miklóssal, a sokak által jól ismert állatorvossal.

A rendezvény egyik fénypontjaként díjazták a legszebb, a legfiatalabb, a legidősebb, valamint a legtávolabbról érkező beagle kutyákat. Volt mentőkutyás bemutató, kutyakozmetikus előadás, tombola, kutyamasszázs, ügyességi verseny és fotózás.

Szabó Eszter
további cikkek
Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Átadták a Litéri Református Általános Iskola új épületét Aki iskolát alapít és újít fel, az bízik a jövőben - mondta a Litéri Református Általános Iskola új épületének átadóünnepségén a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 2023. december 1. 16:16 A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is. 2023. december 1. 14:53 Pedagógusnak lenni egy életen át közélet Pedagógusnak lenni egy életen át Csütörtökön tartotta az önkormányzat az éves emlékdiploma ünnepséget, melyet azoknak a tiszteletreméltó pedagógusoknak rendeztek, akik oklevelüket ötven, hatvan, sőt hetven éve szerezték meg és harminc éven át pedagógusként dolgoztak.   2023. december 1. 12:08 Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopokat A kormány meghosszabbítja a kamatstopot mind a kis- és középvállalkozások, mind a családok számára és a diákhitel esetében - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön Budapesten. 2023. november 30. 14:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.